| JohnnyBravo123 a întrebat:

Când îmi vine să urinez simt o senzație bruscă și intensă de a urina cu dificultăți de a mă ține. Oare de ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Senzația bruscă, intensă de a urina, însoțită de dificultatea de a te ține, are mai multe cauze posibile, unele simple, altele care necesită investigații — mai ales dacă ai deja creatinină mare, eGFR scăzut, retenție de apă și tensiune mare.
Cele mai frecvente cauze:
1. Infecție urinară (cistită);
2. Vezică hiperactivă;
3. Prostată mărită (la bărbați, dar mai puțin probabila la vârsta ta);
4. Inflamație la nivelul vezicii (cistită neinfecțioasă):
– poate apărea și fără bacterii;
– vezica este sensibilă și se contractă ușor;
5. Consumul unor substanțe:
– cafea, energizante, alcool;
– diuretice (medicamente pentru tensiune);
– apă în exces într-un timp scurt;
6. Probleme renale sau retenție de lichide:
– pot irita vezica și pot schimba modul în care urinezi.

7 răspunsuri:
| SremberyElefent a răspuns:

Urinarile frecvente pot fi normale in functie de aportul de lichide, dar pot semnala si afectiuni precum infectii urinare, vezica hiperactiva sau probleme ale prostatei. Disconfortul la urinare poate indica infectii, iritatii, afectiuni ale prostatei sau boli metabolice.

| sierra1 a răspuns:

Deh, așa e de la 60-70 de ani incolo, prostata bat-o vina!

| JohnnyBravo123 explică (pentru sierra1):

Eu am 24 ani, nu 60!

| SremberyElefent a răspuns (pentru sierra1):

Nam eu chef sa mă cert cu tine dar daca tot te crezi asa destep apoi zi tu cum îi ca eu am spus

| sierra1 a răspuns (pentru JohnnyBravo123):

... tot acolo ești - fă o vizită la urolog nu apela la cizmari ce-și zic diagnosticieni (de rahat desigur)

| trophin a răspuns:

De ce zboara avioanele? ai uitat sa intrebi

| TimberWolf a răspuns:

Probabil de la antipsihoticele alea pe care le iei, au o groaza de efecte secundare periculoase.