| Elelena65 a întrebat:

Când mi-am dat bandajul jos ca să îl schimb de la de la unghia de la picior unde am fost operată, am observat că bandajul se lipise de rană și când am am tras de el se vedea puțin sânge la rană. Este posibil să se fi infectat pentru bandajul se lipise de rană?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu s-a infectat, doar compresa s-a prins si s-a lipit in rana.
Pune peste rana apa oxigenata (de mai multe ori, pana ce nu mai "fierbe" rana).
Lasa rana sa se usuce, dupa care pui betadina peste zona ranii si rana.
Iarasi lasi sa se usuce, dupa care pui peste rana BANEOCIN pulbere (sa usuce rana) si bandajezi usor zona ranii, dar sa nu ajunga in rana cruda (sa nu se lipeasca iarasi).

| Elelena65 explică (pentru Bula):

Am pus violet de gențiană și Baneocin pudră și am bandajat din nou. A trebuit să iau șosete în picioare pentru că a trebuit să ies afară și simt că șoseta îmi strânge degetul fiind bandajat, sper să nu se lipeasca din nou

| Bula a răspuns (pentru Elelena65):

Baneocinul pudra absoarbe umiditatea si ajuta sa nu se lipeasca pansamentul in rana.
Nu trebuie sa faci economie cu pudra.

| Furnicuta000 a răspuns:

E normal sa se lipeasca. Tu trebuie doar sa respecti recomandarile pe care ti le-a dat medicul

| Pacientul0 a răspuns:

Dacă bandajul s-a lipit și a curs puțin sânge, nu înseamnă automat că s-a infectat. E normal să se mai lipească, mai ales dacă rana a sângerat. Semne de infecție ar fi: roșeață puternică, umflătură, puroi, miros urât sau durere mare.
Dacă nu vezi aceste semne, probabil totul e în regulă. Schimbă bandajul cu grijă și spală-te pe mâini înainte. Dacă rana arată mai rău sau te doare tare, mergi la medic.