| NadaNada a întrebat:

Care sunt alimentele permise si cele interzise pentru hipertrigliceridemie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| simona24 a răspuns:

Hipertrigliceridemia creşte riscul de boală cardiovasculară, mai ales prin asocierea sa cu: obezitatea, diabetul zaharat, fumatul, alimentaţie inadecvată, lipsa activităţii fizice, consumul de alcool.



Paşi de urmat:


renunţaţi la fumat;
dacă deja sunteţi diabetic, adresaţi-vă medicului de diabet şi boli de nutriţie şi rugaţi-l să vă întocmească o nouă schemă de alimentaţie;
dacă primiţi deja un tratament pentru hipertrigliceridemie şi aţi atins valoarea ţintă, continuaţi şi faceţi o verificare la fiecare 3 luni; dacă nu aţi atins valoarea ţintă luaţi-vă o programare la medicul cardiolog sau la medicul spacialist în boli de nutriţie pentru a vedea ce e de făcut mai departe;
nu mai folosiţi zahăr pentru a îndulci mâncarea;
evitaţi produsele de patiserie, dulciurile, ciocolata, îngheţata;
consumaţi grăsime în cantităţi de maximum 70-90 mg/zi;
preparaţi mâncarea fiartă sau înnăbuşită, nu prăjită;
folosiţi la mâncare uleiuri cu puţine grăsimi (floarea soarelui, soia, măsline);
evitaţi slănina, carnea de porc, pieliţa de la carnea de pasăre;
mâncaţi fructe proaspete şi legume;
dacă după 6 săptămâni de regim nu aţi atins valoarea ţintă, faceţi o programare la medicul specialist cardiolog sau la medicul specialist în boli de nutriţie.

sursa--Ghidul Pacientului

1 răspuns:
mlm
| mlm a răspuns:

In general este recomandat un regim sarac in grasimi, fara zaharuri cu absorbtie rapida si folosirea a 20-60 g lipide pe zi, nu se recomanda produsele afumate, lactatele cu un continut mare de grasime nu sunt recomandate, nu se consuma legumele si leguminoasele, fara consum de alcool si de bauturi dulci.