anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt proprietatile terapeutice ale mierii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Mierea de albine este un produs natural complex rezultat al nectarului floral al plantelor si al imbogatirii acestuia de catre albine (Apis mellifera L) cu substante proprii, prin actiunea sucului secretat de glandele acestora.Este recomandata in afectiunile ap digestiv(ulcer, gastrite hiperacide, constipatii), in afectiunile hepato biliare, afectiuni cardio vasculare, afectiuni ale aparatului respirator(laringite, bronsite), este un bun cicatrizant(rani, eczeme, furunculoze), ajuta la afectiunile sistemului nervos(neuroastenii), ajuta la indulcirea diverselor ceaiuri sau chiar mancaruri sau preparate, are o foarte mare insusire terapeutica, prin continutul ei mare de enzime, vitamine, minerale si acizi organici.

| adeana a răspuns:

Mierea are nenumarate proprietati si de accea mai este numita si medicamentul vietii sau hrana vie.
Se asimileaza foarte usor de catre organism si ofera energie si multe substante bioactive si nutritive necesare organismului in fiecare zi. In miere se gasesc vitaminele B1, B2, B6, B12 si multe altele, cred ca sunt peste 400 de substante.
Sunt mai multe tipuri de miere si fiecare are proprietatile ei: mierea de levantica lecuieste tusea si durerile de git, mierea de tei usureaza starile febrile si durerile gastrice, previne migrena, fiind un bun mijloc profilactic si remediu in pneumonii, astm bronsic, stari nervoase, tuberculoza; mierea de brad este utila in bolile cailor respiratorii, cea de salcim este un bun calmant si tonic, mierea de castan salbatic creste tensiunea arteriala, mierea de castan comestibil are actiune antimicrobiana, mai ales in bolile de stomac, intestinale si renale; mierea de izma este buna ca leac impotriva durerilor, antihemoragic, tonifiant, mierea de floarea-soarelui - utila in bronsite si boli de stomac.
Mierea de flori de cimp are o puternica actiune antimicrobiana, cea de livada (de pomi fructiferi) vindeca afectiunile renale, pulmonare si intestinale. Mierea de munte are calitati deosebite in bolile de cai respiratorii si in alergii, fiind o insumare de substante nutritive si curative. Mierea este un remediu eficient in diferite boli interne si ale pielii - un excelent tonic pentru copii, convalescenti, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru gravide. Luind in mod regulat miere - cite o lingurita dimineata, cu o ora inaintea micului dejun; o lingurita la doua ore dupa masa de prinz si o lingurita dupa cina - se normalizeaza tensiunea arteriala si digestia, se reduce cantitatea de acid gastric. In cazul colitelor si gastritelor, mierea se asimileaza mai bine cu putina apa calda in care se dizolva.
Produsele apicole - mierea, laptisorul de matca, polenul, propolisul, veninul de albine si ceara - contribuie la intarirea organismului, astfel incit persoanele care le consuma reusesc sa evite aproape in totalitate orice afectiune.
Pentru mai multe detalii intra aici: http://www.formula-as.ro/cautare/?keywords=mierea+de+albine - Vei gasi tot ce se poate despre miere.

| adeana a răspuns:

Mierea are nenumarate proprietati si de accea mai este numita si medicamentul vietii sau hrana vie.
Se asimileaza foarte usor de catre organism si ofera energie si multe substante bioactive si nutritive necesare organismului in fiecare zi. In miere se gasesc vitaminele B1, B2, B6, B12 si multe altele, cred ca sunt peste 400 de substante.
Sunt mai multe tipuri de miere si fiecare are proprietatile ei: mierea de levantica lecuieste tusea si durerile de git, mierea de tei usureaza starile febrile si durerile gastrice, previne migrena, fiind un bun mijloc profilactic si remediu in pneumonii, astm bronsic, stari nervoase, tuberculoza; mierea de brad este utila in bolile cailor respiratorii, cea de salcim este un bun calmant si tonic, mierea de castan salbatic creste tensiunea arteriala, mierea de castan comestibil are actiune antimicrobiana, mai ales in bolile de stomac, intestinale si renale; mierea de izma este buna ca leac impotriva durerilor, antihemoragic, tonifiant, mierea de floarea-soarelui - utila in bronsite si boli de stomac.
Mierea de flori de cimp are o puternica actiune antimicrobiana, cea de livada (de pomi fructiferi) vindeca afectiunile renale, pulmonare si intestinale. Mierea de munte are calitati deosebite in bolile de cai respiratorii si in alergii, fiind o insumare de substante nutritive si curative. Mierea este un remediu eficient in diferite boli interne si ale pielii - un excelent tonic pentru copii, convalescenti, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru gravide. Luind in mod regulat miere - cite o lingurita dimineata, cu o ora inaintea micului dejun; o lingurita la doua ore dupa masa de prinz si o lingurita dupa cina - se normalizeaza tensiunea arteriala si digestia, se reduce cantitatea de acid gastric. In cazul colitelor si gastritelor, mierea se asimileaza mai bine cu putina apa calda in care se dizolva.
Produsele apicole - mierea, laptisorul de matca, polenul, propolisul, veninul de albine si ceara - contribuie la intarirea organismului, astfel incit persoanele care le consuma reusesc sa evite aproape in totalitate orice afectiune.
Pentru mai multe detalii intra aici: http://www.formula-as.ro/cautare/?keywords=mierea+de+albine - Vei gasi tot ce se poate despre miere.

Întrebări similare