|

Cat costa indepartarea unei alunite prin laser sau chirurgical?

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Draga Alllinna, nu stiu cat poate costa indepartarea unei alunite prin laser sau prin metoda chirurgicala, dar ma mir ca tu, care le stii pe toate, nu esti la curent cu faptul ca medicii sunt contra "deranjarii" alunitelor. Urmarile care pot aparea mai tarziu sunt nefaste. Eu personal, cunosc mai multe cazuri de persoane care, din greseala (nicidecum intentionat) si-au rupt niste alunite si au facut cancer dupa vreo doua luni si au murit. Eu cred ca o vizita la un dermatolog te va lamuri in acest sens. Si chiar daca exista posibilitatea unei interventii de orice fel, mai intai trebuie facuta o evaluare a alunitelor (biopsie), pentru a stabili natura lor. Totusi, daca nu e o necesitate asa de mare operatia, mai gandeste-te!

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună.
În jur de 100-150 de euro la cabinetele particulare.
Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe mine mine m-a costat 20 lei la o policlinica de dermatologie de stat si a fost scoasa chirurgical cu o mica anestezie locala, acum 2 ani. Dar era o veruca mica, mica care se tot agata in lantisorul de la gat si era mereu inflamata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am mai citit cate ceva pe ici, pe colo si uite ce am aflat: in urma dermoscopiei dermatologul decide daca poate sau nu sa foloseasca laserul la interventie. Oricum ar fi este mult mai putin pericloasa interventia clasica, pentru ca se scoate tot, inclusiv cu radacina si cu o marja de cativa milimetri in jur. Inainte de a se decide cum se va face interventia se iau in considerare caracteristicile alunitei: tipul de piele (pielea mai deschisa e mai sensibila), gena alunitei, numarul de alunite pe care le ai (daca ai mai multe trebuie sa le verifici periodic), daca alunita este din nastere sau dobandita pe parcurs (cele dobandite pe parcurs sunt mai periculoase), forma alunitei (alunitele cu forma neregulata sunt cele mai periculoase), culoarea alunitei (cu cat are o culoare mai deschisa cu atat e mai bine; iar daca are o culoare uniforma iar e de bine). Si interventia cu bisturiul este de doua feluri: cu clasicul bisturiu sau pounch (tehnica asta se foloseste la alunitele mai mititele si e mai ieftina). Cat despre preturi, anul trecut pe vremea asta, costau 150 lei consultatia la cabinet particular Bucuresti si 350-400/alunita + biopsie, anestezie, schimbat pansamente. Dar cred ca preturile difera de la un medic la altul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Mai bine las-o acolo ca "am cunoscut"pe cineva care s-a intrebat mereu;-Cine m-a pus?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

@Corina multumesc de grije esti o draguta, stiu sigur ca nu este cancerigena, stiu desigur despre urmarile unei astfel de operatiuni, nu cunosc preturile, am gasit ceva preturi pe net, dar nu semnificative, multumesc inca odata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează