| gigica a întrebat:

Ce este, mai exact, laptisorul de matca?
Si de ce este atat de renumit?

Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Cσσкiє a răspuns:

Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor si este destinat hranirii larvelor tinere si a matcilor adulte. El este folosit la hranirea acestora imediat ce este secretat si nu este niciodata stocat, motiv pentru care nu este consumat din vechime, precum celelalte produse ale stupului. Un fapt mai putin cunsocut este ca laptisorul de matca este mai bogat in complexul de vitamine B - respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - decat drojdia de bere.Acidul Pantotenic (vitamina B5), in organism se transforma in coenzima A care actioneaza benefic asupra sistemul nervos si a glandelor suprarenale, de unde si porecla de "vitamina antistress". De asemenea, participa la formarea si regenerarea pielii si mucoaselor, in metabolismul lipidic. Laptisorul de matca este cunoscut ca produsul
natural cel mai bogat in vitamina B5. Este incredibil, dar adevarat … regina albinelor, care se hraneste exclusiv cu aceasta comoara naturala, traieste aproape 5 ani, in timp ce fiicele ei au, in medie, o durata de viata de 45 zile.
Laptisorul de matca are in mod natural un aspect vascos, culoare alba cremoasa, gust acrisor, usor astrigent.



Astfel in laptisorul de matca se gasesc 7 aminoacizi esentiali: lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina, treonina.

Laptisorul de matca mai contine:
saruri minerale, oligoelemente, glucide, lipide.

Supliment nutritiv natural, stimulent biologic cu actiune energizanta, reface celula nervoasa (studii efectuate in Japonia in anul 2007), reduce colesterolul din sange, joaca un rol deosebit in metabolismul celular.
Rezistenta la efort, refacerea organismului dupa interventii chirurgicale si tratamente agresive, menopauza, in stari de oboseala, surmenaj, astenie, lipsa poftei de mancare, randament psihic scazut, anemii, anorexii.
Doza terapeutica in cazul afectiunilor grave: scleroza multipla, cancer, parkinson, afectiuni hepatice este stabilita numai de catre medici/doctori cu competente in Apifitoterapie. (vezi www.apiterapie.ro, sectiunea Apiterapeuti ). Multa, multa sanatate!

| ungurubulan a răspuns:

Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor si este destinat hranirii larvelor tinere si a matcilor adulte. El este folosit la hranirea acestora imediat ce este secretat si nu este niciodata stocat, motiv pentru care nu este consumat din vechime, precum celelalte produse ale stupului.

Un fapt mai putin cunsocut este ca laptisorul de matca este mai bogat in complexul de vitamine B - respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - decat drojdia de bere.

Acidul Pantotenic (vitamina B5), in organism se transforma in coenzima A care actioneaza benefic asupra sistemul nervos si a glandelor suprarenale, de unde si porecla de "vitamina antistress". De asemenea, participa la formarea si regenerarea pielii si mucoaselor, in metabolismul lipidic. Laptisorul de matca este cunoscut ca produsul
natural cel mai bogat in vitamina B5.

10 HDA acid. Aceasta substanta este prezenta numai in laptisorul de matca si face din el un super aliment.
Aminoacizii sunt substante indispensabile in sinteza proteinelor, care sunt piatra de temelie a masei musculare.
Din acesti aminoacizi un numar de 8 au fost identificati ca fiind esentiali, întrucât nu pot fi sintetizati în organismul omului si trebuie asimilati zilnic din alimente.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lăptișorul de matcă, produs de albinele doici, pentru hrana puietului (determinând cresterea si dezvoltarea diferențiată a indivizilor care compun colonia). Prin conținutul de proteine, grăsimi, zahăr, vitamine și substanțe minerale, într-o proporție solicitată de organismul nostru, lăptișorul de matcă poate constitui un supliment alimentar și pentru om. În perioada de trei zile când puietul de albine lucratoare consumă lăptișor, ele au cea mai mare dezvoltare, crescând în greutate de aproximativ 250 de ori. Este incredibil, dar adevărat … regina albinelor, care se hrăneste exclusiv cu această comoară naturală, trăiește aproape 5 ani, în timp ce fiicele ei au, în medie, o durata de viață de 45 zile.
Lăptișorul de matcă are în mod natural un aspect vâscos, culoare albă cremoasă, gust acrișor, ușor astrigent. Este un produs de secreție al glandelor hipofaringiene care sunt foarte dezvoltate la albinele lucrătoare tinere.
Un fapt mai puțin cunsocut este că lăptișorul de matcă este mai bogat in complexul de vitamine B - respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - decât drojdia de bere. În lăptișorul de matcă se găsesc 7 aminoacizi esențiali: lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina, treonina. Lăptișorul de matcă mai conține: săruri minerale, oligoelemente, glucide, lipide; este singurul produs natural care are cele mai multe vitamine pe unitatea de volum; este un produs preponderent proteic.
A, si se foloseste si un cosmetica, e foarte bun.