| TopalăAndrei a întrebat:

Ce înseamnă 2 comprimate de 2-3 ori pe zi? Înseamnă să împart 2 comprimate încât să le iau de 3 ori sau să iau de 3 ori câte 2? Mi se pare mult 6 tablete...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

Iei 2 sau 3 comprimate (pastile) de 2 ori pe zi (adica 4 pastile pe zi) sau de 3 ori pe zi (adica 6 pastile pe zi). Poti lua cate 2/de 2 ori pe zi, nu are rost sa maresti doza decat daca nu au efectul dorit. Cantitatea si modul de administrare se calculeaza in functie de dozele maxime admise pentru o data si pentru 24h scrise in farmacopee (dupa studiile efectuate) si recomandate sa se obtina efectul dorit (la unele medicamente, daca iei mai putin decat doza recomandata nu-si vor face efectul, cum sunt antubioticele). E bine sa respecti prospectul si modul de administrare de acolo, daca tratamentul nu a fost prescris de medic.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Inseamna ca, iei de 3 ori pe zi cate 2 tablete.
Mai ales la antibiotice (dar nu numai) asta inseamna sa iei cate 2 tablete /capsule la intervale de 8 ore.
La medicamentatie nu prea stricta, "3 oei pe zi" inseamna dimineata, la amiaza si seara (cu un jumat de ora inainte sau dupa mancare).

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Asemenea raspunsuri iti pot bloca sau sterge contul! Atentie!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

6 comprimate trebuie sa iei intr-o zi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

S-au le poti lua si de 2 ori pe zi
Si iei 4 comprimate intr-o zi

| Whitesnake99 a răspuns:

E vorba cumva despre magneziu? laughing am luat si eu si scria acelasi lucru, de aiaa intreb. Dar da in general formularea asta inseamna de 6 ori. La mine cu magneziu asa a fost, am intrebat doctorul.

| Whitesnake99 a răspuns (pentru Whitesnake99):

6 comprimate pardon, nu de 6 ori, intelegi tu

Întrebări similare