Iei 2 sau 3 comprimate (pastile) de 2 ori pe zi (adica 4 pastile pe zi) sau de 3 ori pe zi (adica 6 pastile pe zi). Poti lua cate 2/de 2 ori pe zi, nu are rost sa maresti doza decat daca nu au efectul dorit. Cantitatea si modul de administrare se calculeaza in functie de dozele maxime admise pentru o data si pentru 24h scrise in farmacopee (dupa studiile efectuate) si recomandate sa se obtina efectul dorit (la unele medicamente, daca iei mai putin decat doza recomandata nu-si vor face efectul, cum sunt antubioticele). E bine sa respecti prospectul si modul de administrare de acolo, daca tratamentul nu a fost prescris de medic.
Inseamna ca, iei de 3 ori pe zi cate 2 tablete.
Mai ales la antibiotice (dar nu numai) asta inseamna sa iei cate 2 tablete /capsule la intervale de 8 ore.
La medicamentatie nu prea stricta, "3 oei pe zi" inseamna dimineata, la amiaza si seara (cu un jumat de ora inainte sau dupa mancare).
E vorba cumva despre magneziu? am luat si eu si scria acelasi lucru, de aiaa intreb. Dar da in general formularea asta inseamna de 6 ori. La mine cu magneziu asa a fost, am intrebat doctorul.
6 comprimate pardon, nu de 6 ori, intelegi tu