| tonyc7 a întrebat:

Ce legatură are obrazul cu măseaua de se umflă, dacă acea masea nu te doare decât foarte rar si foarte putin, de abia simti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da chiar asa, ce legatura are maseaua cu obrazul, ca doar noi avem maselele in buric

| tonyc7 explică (pentru suntserios):

Maselele sunt in gingie, nu sunt in obraz sau in buric

| suntserios a răspuns (pentru tonyc7):

Hai ma serios... ai 10 ani sau care e faza cu intrebarile tale?

| Furnicuta000 a răspuns:

Cand ai infectie la masea acea infectie poate ajunge la gingie, la os, la tot maxilarul/mandibula si in cele mai grave cazuri poate sa ajunga prin sange in organism la diferite organe. Daca ai o infectie cel mai bine e sa mergi sa faci o radiografie dentara, sa mergi la un medic stomatolog (cel mai bine endodont) si o sa te consulte, o sa-ti deschida dintele. Daca infectia e severa o sa-l lase deschis sa dreneze, iti da antibiotic, te mai cheama o data sau de 2 ori, iti face tratament de canal apoi iti inchide dintele si e vindecat. Asta daca se poate salva dintele pentru ca sunt cazuri in care trebuie scos. Un tratament de canal costa in jur de 1000 lei

| Cipi1212 a răspuns:

E de la infecția dintelui.

| Solane a răspuns:

Cand ai infectie la masea, obrazul se umfa. Atunci nu doare. Doare in momentul cand nu mai este umflat.
Dar daca e umflat, ai o infectie care se poate generaliza in organism. Mergi urgent la stomatolog.

| Xena20 a răspuns:

Daca ți s-a umflat obrazul de la măsea înseamnă că ai infecție. Daca mergi la dentist nu o să îți facă nimic, o să îți zică sa iei antibiotic să treacă infecția întâi

| tonyc7 explică (pentru Xena20):

In sfarsit, un raspuns serios, mersi! Dar tot nu inteleg, daca infectia e in masea sau in gingia de sub maseaua respectiva, de ce se umfla obrazul?

| Xena20 a răspuns (pentru tonyc7):

Nu știu de ce se umfla obrazul, știu doar că se umfla când e infecție la măsea. Am pățit si eu de multe ori sa mi se umfle obrazul de la o măsea de mai multe ori și îmi dădeau antibiotice. Daca vrei o explicație de ce se umfla întreabă un dentist.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru tonyc7):

CAND se umfla gingia, creste in volum, si nu mai are looc si cumva impinge obrazul.NU cred ca obrazul e umflat.mai degraba infectia aia e prea mare.

| 9PM a răspuns:

Când ai infecție se umfla și gingia, și când gingia se umfla e normal să se vadă că obrazul e crescut în volum.