Pentru ca nu oricine zice ca e psiholog este in realitate psiholog cu drept de libera practica. Se dau drept psihologi unii care nici macar n-au absolvit o facultate, sau au absolvit ingineria.
Scuze, dar mi se pare tare aiurea punctul tau de vedere. In primul rand, e nevoie de o anumita pregatire specializata sa te ocupi de copii cu boli psihice. La modul ca trebuie sa studiezi alt profil la facultate. Aia care tin acele cursuri de dezvoltare personala NU SUNT CALIFICATi sa faca asta.
In al doilea rand, sunt si ong-uri care sa ofere sprijin gratuit copiilor cu astfel de probleme.
In al treilea rand, in momentul in care cineva ofera un serviciu gratuit, este complet dizgratios sa te ofensezi daca nu faci parte din grupul vizat. Este dreptul lor sa se concentreze pe ce grup social vor, mai ales daca nu se asteapta sa fie rasplatiti financiar pentru munca depusa. TU PERSONAL oferi vreun serviciu gratuit celor din medii defavorizate in timpul liber?
Păi... aș putea zice că trăim într-o lume unde unii fac dezvoltare personală cu adolescenți care vor „să se descopere", în timp ce alții cu schizofrenie sunt lăsați să se descopere singuri prin parc, vorbind cu o tufă.
Realitatea e dureroasă, psihoterapia în România e o junglă semi-reglementată. Avem psihologi serioși, care știu ce fac, și avem și „guru de apartament" care oferă lumină interioară la preț de trei ședințe, fără bon fiscal și cu mult entuziasm. Și da, de multe ori, copiii „de dezvoltare personală" sunt luați gratuit pentru imagine, iar pacienții reali, cu tulburări majore, sunt neglijați pentru că... ghici ce, nu sunt fotogenici în postări de Insta.
Mulți oameni ajung la terapeuți care știu să vorbească, dar nu știu să trateze. Iar când dai de unul care mai ajunge și infractor, e clar că nu mai vorbim de sănătate mintală, ci de lipsă de coloană vertebrală.
Și da, e o rușine că nu avem suficiente servicii gratuite pentru cei cu adevărate tulburări psihice. Dacă ai diabet, statul îți dă insulină. Dacă ai depresie severă, îți dă... o listă cu terapeuți care nu mai răspund la telefon. Asta spune multe despre cum tratăm suferința care nu se vede la RMN.
Tu ai făcut ce trebuia deoarece ai căutat ajutor. Nu e vina ta că ai dat peste un impostor. Vina e a sistemului care permite asta.
Dap, la fel s-a pus problema cu psihiatria din Olanda si s-a ajuns la concluzia ca psihiatrii nu pot trata un sfert din populatia tarii.
26% din populatia adulta au avut recent probleme psihice. https://www.trimbos.nl/kennis/cijfers/psychische-gezondheid-ggz/
Te sfătuiesc să nu mai mergi niciodată la acel psiholog, 8000 de lei e o sumă enormă(însemnă că ai fost la peste 50 de ședințe), dacă e necesar blochează-i și numărul de telefon
Fac terapie gratuita cu copii si cu astia bolnavi ii lasa asa
Da, e frustrant că unii psihologi sau "antrenori" de dezvoltare personală se concentrează pe copii sau proiecte gratis, dar pacienții cu boli adevărate rămân pe dinafară pentru că nu au bani. Și tu ai investit o grămadă (8.000 de lei e serios), iar altul care face pe terapeutul ajunge și infractor... E aiurea rău.