| flufita a întrebat:

Cine a mai avut problema asta si ce pot sa fac?
Inca din clasele primare am avut probleme cu body image si am avut perioade cand mancam foarte putin insa se intampla sa zicem o data/de doua ori pe an deci nimic important. Insa in ultimele luni se intampla foarte des si mai rau.
Deci problema e ca ori mananc foarte mult si fast food, pana imi vine sa vomit si inca mai simt nevoia sa mananc, ori nu mananc nimic zile la rand si in loc sa mananc beau ceva si fumez. O data am simtit ca aproape lesin in clasa nu mancasem de 3 zile.
Incerc sa gasesc o cale de mijloc si nu pot nu stiu imi e greu sa am disciplina si self control. Doar dau in extreme.
Si uneori dupa ce mananc plang mult si vomit. Intr o perioada o faceam asa des ca nu puteam vorbi de durere groaznica de gat.
Mentionez ca nu s anorexica din cauza asta sau ceva, sunt la limita normal spre supraponderal.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Cine a mai avut problema asta si ce pot sa fac? ...nu mancasem de 3 zile... dupa ce mananc plang mult si vomit"

ciudat, foarte ciudat (dacă chiar e așa cum zici deși eu nu prea cred)!

Eu am impresia fermă, că exagerezi. Și dacă chiar greșesc, fuguța la medic, nu contează care, incepe cu cel de familie

| flufita explică (pentru sierra1):

De ce nu crezi...inventez ca n am ce face?

| sierra1 a răspuns (pentru flufita):

Mai degrabă, iți plângi de milă

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Uite. eu te cred. Si eu aveam probleme cand mancam 1 data la 3 zile sa imi fac categoria, si dupa vomitam "sa nu se puna". Adevarul este ca tu trebuie sa iti pui in mintea ta " am voie sa mananc orice, dar cu masura". De ex, sa renunti total la fast food. Sa iti pui mancare de acasa, sau sa inlocuiesti cu fructe, legume si iaurturi cand esti la munca. Cand ajungi acasa, totul va fi mult mai usor. Ideea este sa nu cumperi multe dulciuri si sa nu ai tot timpul pe langa tine. Mananca 3 mese pe zi, in care sa ai voie sa mananci doar lucruri sanatoase pentru corp, si da-ti voie sa mananci cat de mult vrei in acele 3 mese.

| flufita explică (pentru sierra1):

Fix

| ValentinMihai78 a răspuns:

Există o soluție pentru această boală și se numește "psiholog"! Psiholog real, nu de pe rețelele sociale!
Singură nu vei reuși niciodată! Și, cauți și un medic nutriționist care să îți creeze un meniu adaptat problemelor tale medicale!

| 1onur997 a răspuns:

Asta este o problemă reală și gravă de tot!

Poți face, un program alimentar! Să mănânci normal! 2 ori pe zi, și când simți nevoia de ceva dulce, mănâncă fructe, măr struguri mandarine, orice fructe dorește inima și sufletul tău!

Fumatul! Ăsta! Ăsta! Este cancerul pe pământ! Mulțumesc lui Dumnezeul meu și Isus Hristos! Câ au știut ei într-un fel să facă cu viața mea! De să nu mă apuc de așa otravă cancer în viața mea! Nu am Fumatul niciodată în viața mea! și nu indemnă nu recomand nimănui niciodată să nu! Fumeze! Orice fel de țigări, orice fel de prosti pline de chimicale mizeri! Ce putrezesc în trupul inima sufletul nostru ne distruge! Iremediabil! Sănătatea mintală! O dată ce ajungeți obsedați! Dependenți! Țigări, alcool, droguri, etnobotanice! Viața voastră! Este într-o distruge Absolută! Iremediabil! Stați toată viața voastră departe de mizeriile rahaturile astea!

Trebuie să-ți stăpânești stomacul! Nu mai mânca compulsiv emoțional! Nu mai mânca atât de incontrolabil, haotic, habotnic, obsesiv! Orice! Nu mai mânca pe bază de stres! Stăpâneșteți stomacul! Altfel o să te stăpânească el toată viața ta! Uită-te cât de incontrolabil, inconștient ai ajuns să mănânci toate prostiile/mizeriile pline de cancerigenea! chimicale! Care îți fac rău! Nu! Mai mâncați! "Mâncare"! Fast Food! Vă spune un om! Ce a muncit toată viața lui numai în restaurante și fast fooduri! McDonald's am muncit 8 luni de zile la ei! Crede-mă pe cuvânt că! Știu cu Adevărat și real ce conține! toate! mizeriile ale pline de cancerul cancerigenele lor! Pline! Pline de aditivi! "Mâncare"! artificială! 10000000000%%%%%% stați departe toată viața voastră de McDonald's! Ăștia! Nu au create să hrănească! Pe oamenii și săi îmbolnăvească! 100000000%%%%%%de tot felul de boli grave de tot! Bolii de ficat, Bolii de inima, Bolii de plămâni, Bolii de intestine, Bolii de organe interne! Tot felul de Bolii! Pot cauza cu Adevărat și real orice Mâncare mâncată la fast food! Luați fraților niște ouă, un pui și faceți voi acasă șnițele și ce vrea inima sufletul vostru, stați departe de rahaturile alea de la McDonald's!

Fă-ți un program alimentar! Programul de masă! Nu mai fuma! Lasă-l naibii de fumat! Câți va distruge ficatul! Nui de glumă nu-i de joacă! Cu ficatul splina rinichii plămâni tăi! îi distrugi iremediabil! Grav! de tot! Nu mai fi inconștientă! Controleazăți viața! Trăiești prea haotic și dezordonată! Ăsta este Adevărul și realitatea! Adunăte!

Faceți sport! în lumea reală! Cea Adevărată! Efort fizic! Alergat! Flotări! Genunchii flexiuni. De geaba beți ceaiurile "bio" dacă nu alergați în parc nu faceți sport real, Adevărat. Când îți vine să mănânci în momentul ăla în care mănânci foarte mult sau foarte puțin, ce simți de obicei înainte să mănânci mâncare aia, stres? furie? vinovăție? anxietate,? Simți un gol Adevărat în inima ta și sufletul tău? Simți singurătate? De asta Mănânci atât de haotic! obsesiv, compulsiv emoțional.

| StoicAnalysis a răspuns:

"Body image", "self control"... Vorbeste romaneste, nu stalci romana cu engleza.

Referitor la problema ta, cel mai bine ar fi sa consulti un psiholog/psihoterapeut. Ce ai tu, este de natura psihologica.