Produsele bio, sunt toate alimentele naturale. Adica legume si fructe netratate chimic. Crescute absolut normal, fara chimicale si tot felul de agenti de crestere. Iar mancarea bio este aceea care nu contine stabilizatori si e-uri care ajuta la patrarea lor mult timp. Incepand de la gemuri, zacusca si tot de ce se prepara in casa. Din magazin n-o sa reusesti niciodata sa cumperi un produs bio deoarece contine multi stabilizatori.
Te-am ajutat?
FUNDA!
Imi povestea prietenul ca sora lui s-a mutat in strainatate si mananca numai bio si nu aveam o idee concreta
aici sunt incluse si salatele nu?
Scumpa mea, probabil ca a mancat bio, dar produsele bio nu le gasesti in magzine. Sunt diferiti comercianti, persoane provate care distribuie in lanturile mari de magazine, produse facuta in casa. Incepand de la legume, fructe pana la muraturi, gemuri inclusiv si produse din carne, carnati, sunca, si tot ce vine de la porc. Am vazut la televizor o doamne care si-a deschis o fabrica unde facea tot felul de dulceturi, gemuri. dupa reteta traditionale, fara adausuri de chimicale. Alea sunt produse bio.
In produsele bio, da, sunt incluse si salatatele, daca n-ai suferit tratamente chimice, chimicale.
Alimentele bio (ecologice sau organice e acelasi lucru) trebuiesc in primul rand sa fie certificate ecologic cu sigla europeana bio. Agricultura ecologica este tipul de agricultura in care sunt interzise pesticidele de sinteza, fertilizatorii sintetici, antibioticele, hormonii de crestere, regulatorii de dezvoltare precum si organismele modificate genetic. Prin urmare, produsele ecologice alimentare obtinute din materie prima ecologica sunt produse ecologice. De exemplu, pentru ca un pachet de biscuiti sa fie declarat produs ecologic, este necesar ca toate elementele din compozitia biscuitilor sa fie ecologice: faina, unt, zahar etc. De asemenea, la fabricarea produselor eco este interzisa adaugarea aditivilor sintetici deosebit de periculosi pentru sanatate - coloranti, conservanti, potentiatori de aroma etc. (cunoscuti adesea sub denumirea de "E-uri").
E o mare diferenta intre produsele traditionale si cele bio. Ce e tradional sau facut in casa (gem, zacusca, etc) daca nu au ingrediente bio... deci nu sunt bio. Eu cumpar multe produse bio le la Biocarmen din GAlati www.biocarmen.ro
Costa ceva mai mult, dar mai bine mai putin si sanatos decat ieftin, mult si plin de tot felul de chimicale.
Mancarea bio este un ideal. Este mancare naturala, ecologica, bio. Multi le iau ca fiind acelasi lucru.
Sunt producatori ca https://alobio.ro sau comercianti precum vegis, republicabio care vand toata gama de produse.
Unii se asteapta ca ce e bio e mai gustos. Nu neaparat. Bio este despre modul de obtinere si substantele nutritive existente in produs.
k1lNld3r întreabă:
Anonima_5812 întreabă: