| cosminABC a întrebat:

Cu ajutorul hipnozei se poate lasa un om de jocuri de noroc? sa rezolve definitiv nu sa amelioreze.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Nu se rezolva nimic asa, nici macar putin, se rezolva fie prin vointa proprie, iar daca nu poate, sa mearga la un psiholog si poate se rezolva, dar nici asa nu e sigur.
Asta e.

| cosminABC explică (pentru Mosotti):

Pana rezolvi la psiholog iti bagi casa la pariuri.

| Mosotti a răspuns (pentru cosminABC):

Pai ce sa zic? Alta sansa nu ai decat mai repede la psiholog, ca daca era cum zic unii de aici ca, cu vointa faci, pai nu faci, ca vointa e slaba, altfel faceai si tu singur zic eu.
La psiholog se face ca dependenta sa nu mai depaseasca vointa, si sa poti actiona.

Sigur ca e posibi ca sa vrei sa bagi casa la pariuri, in situatia ta e de inteles, e pericol dependenta asta.

| Fantaspirit a răspuns (pentru Mosotti):

In acest context poate învinge cu rațiunea aceasta dependenta, rațiunea e mai presus decât voința la acest aspect, la altele într-adevăr este nevoie de voința dar aici rațiunea poate combate dependenta și voința că te uiți la alții în ce hal au ajuns, daca nu e nici rațiune atunci e gravă situația fiindcă nici nu realizezi care sunt urmările nici nu ai voința, practic nu ai nici una dintre cele 2.

| Mosotti a răspuns (pentru Fantaspirit):

Nu e asa simplu, omu daca nu vroia n-ar mai fi intrebat aici ce a intrebat, nu se compara om cu om, psihismele-s diferite, mecanismele psihice sunt diferite, daca ai putut tu, nu inseamna ca pot si altii chiar daca constient vor.
E mai complexa treaba decat pare.

Si ca sa vrei trebuie ceva acolo care lipseste, cand zici "nu vor", trebuie sa intelegem de ce nu vor.
Ca de aia exista psiholog, sa rezolve din astea, ca asa era simplu de tot sa depinda doar de tine.
Ratiunea asta o poti avea, dar depinde de multe daca bate dependenta sau nu.

De exemplu uite eu, stiu ca mancarea imi face rau, am ratiune. Dar cu toate astea nu prea vreau sa ma las de ea si sa stau sa ma abtin cand imi vine sa mananc, ca nu am motivatie de la depresia mea (si mai multe motive), cand nu imi vine nu mananc prostii, dar cand vine si ma deranjeaza ca nu mananc, nu stau la discutii, adica sa stau cu pofta aia si foamea aia pe mine ca e un disconfort.
Si nu e nici dependenta, ca e si o saptamana cand nu imi vine sa mananc prostii.
Vrutul asta lipseste din cauza celorlalte probleme.

Asta cu "vor să se lase dar de fapt nu prea că le aduce o doza de adrenalina ceea ce multe chestii nu o fac în viața lor, e ca o evadare pentru unii, ei nu vor să se lase 100%".
Pai asta e problema, faptul ca nu vor sa se lase 100 % e chestia, ca aici nu e de atentie, ei vad ca se duc dracu si cer ajutor.

Aia cu suicidul e corect, multi o zic pentru atentie aici si pe alte forumuri.
Si o metoda ca sa nu afli cum sa o faci, este sa intrebi pe un forum public cum sa o faci.
Exact ca aia ca daca vrei sa fi moderator, ca sa nu obtii, trebuie sa ceri asta.
Ca aia nu se cere, se acorda daca meriti si considera adminul la o adica pe vreun forum. De ex pe softpedia primeai privat cu oferta de moderator daca considerau ei, si tu acceptai sau nu.
Asa ca si fundele, alea nu se cer, ca daca meriti nu e nevoie sa ceri, ca ti se ofera.

Ți am zis e un refugiu pentru ei,și eu mă refugiez in mâncare, dar una e să mănânci chit că ști că nu îți face bine mâncarea cutare alta e sa fi conștient că poți rămâne fără nici un ban și să pierzi rodul a ani de zile de muncă, deci nu se pot compara asocierile astea, este vorba de conștiință și de rațiune care cu ele poți învinge și fără voință, eu ți-am zis că stau prost cu voința așa că dacă eu am putut și el și alții pot nu exista justificare, chestia e că nu vor 100%, că dacă nu se mai duc acolo viața unora dintre ei nu a tuturor e complet anosta. Te duci vezi că câștigi odată și pierzi de patru ori din nou câștigi de doua ori la rând și pierzi de 10 ori deja intervine conștiința și rațiunea și dacă nu le ai e nasol, la munca sa mergi sa te trezești zi de zi de dimineață chiar sa fii și sărac sa te duci fără mâncare în contextul asta îți trebuie voința și să fii sănătos la cap, aici la păcănele este vorba de rațiune, de judecată și de conștiință sa realizezi că nu ai cum sa te îmbogățești și că într-o zi o sa te distrugă și o sa te părăsească toată lumea, nu tine de psihism și de altele fiindcă realitate o ai in fata câștigi odată și după bagi și pierzi de de 4 ori la rând aici deja realizezi conștientizezi că astea îți vor aduce sfârșitul că te chinui mereu să îi recuperezi când pierzi stand in alertă, și când nu mai îi recuperezi stai nemâncat fără bani fără mâncare fără țigări și nu mai poți găsi nici o scuză că familia, prietenii ți-au zis sa le lași nu ai ascultat nici nu o sa te mai bage in seama te ia de prost. Sa joci ca entartaiment pe 20-30 de lei câteodată asta nu e dependenta dar sa joci toți banii acolo zi de zi asta e, și asta te distruge mai devreme sau mai târziu că se produce un soc emoțional când pierzi banii și ramai nemâncat, sa pierzi sume colosale deja e un soc emoțional o trauma, mergi mai departe și o iei de la 0 sau dacă ești vulnerabil te sinucizi că lumea nu mai vrea să audă cum te vaiti și că nu i-ai ascultat,deci putem vorba de conștientizare și de rațiune nu de voința. Daca nu joacă pe sume mari și nu merge zilnic acolo nu e o problema grava unii se pot controla am văzut eu jucau pe sume mici,daca pierdea nu rămânea afectați alții jucau tot ce aveau și salariul și când pierdeam loveau aparatele,apoi din nou jucau ca sadicii credeau că se pot îmbogății. Eu am reușit fără voință am văzut cum sta treaba,jucam mereu să îi recuperez și stăteam în stres maxim nu mai eram bun de nimic,ce s-a produs de le-am lăsat este rațiunea mi-am dat seama că fără muncă nu poți să ai banii și nu ai cum sa te îmbogățești la jocurile astea,că îți afectează sănătatea mentală grav,așa că nu mi o trebuit voința am realizat care e realitatea cu jocurile astea,că nu trebuie să fi idealist ci realist. Sunt multe cazuri de suicid in urma jocurilor te gândești că tu poți fii următorul că pe lângă ce ești amarat mai și joci sume mari când pierzi ramai nemâncat cu zilele și cu șocuri,alții barun daca pierd au combinații,banii grei pe aia nu ii afectează,dar eu m-am gândit Ba eu nu sunt ăștia cu bani grei eu daca pierd am pus-o,am mierlito,așa că nu am ce caută în astfel de localuri care nu îmi aduc nici o cinste ba chiar îmi compromite imaginea și contul bancar,mai mă arata și lumea cu degetul,astea au fost primele gânduri înainte de a mă lasa și eu jucam grav, nu a fost chestie de voința ci de conștientizare, de trezire la realitate.
Daca joacă pe sume mici și rar atunci nu e într-o situație tragică că are control că sunt oameni care joaca fiind controlați de rațiune și oameni care joaca din impuls, ăștia nu prea au control nu suporta sa piardă sa iasă pe ușă triști se duc acasă ia bani și din nou joaca și de multe ori nu ii recuperează ăștia sunt într-o situație tragică dar și ei se pot lăsa dar multi nu vor in subconștient nu că nu pot că acolo găsesc singura distracție că alea într-adevăr îți dă multa adrenalina te scoate din depresie din orice pe moment ai impresia că ai lumea la picioare când prinzi. Unii își vând telefonul, mașină totul ca sa joace acolo, nu realizează că nu ai cum sa te imgotesti de pe alea mai ales că nu scot banii când trebuie ei continua sa joace in loc sa fie conștienți când trebuie sa îi scoată și să se mulțumească ca le-a dat.

17 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca nu ai vointa sa te lasi de asa ceva, nici un tratament nu te ajuta.

| Simpatic a răspuns:

Un om se poate lasa de orice dependenta cu propria vointa, m-am lasat de alcool, de tutun, de jocuri de noroc cu vointa proprie.
Totul este realizabil daca nu iti pierzi propria constiinta si realizezi ca ceva ce iti face rau trebuie scos din viata ta.
Daca nu se poate totusi se poate merge la un medic psihiatru, este cunoscut faptul ca anumite medicamente antidepresive si nu numai, medicamente care trateaza manii in general pot fi utile si in cazul unor astfel de dependente.
Dar pana la medicamente este musai sa ai vointa.
Pentru cei care sunt anti-medicamete si ii irita asta, eu zic ca un tratament de cateva luni care te poate salva dintr-o situatie in care pierzi tot e mai indicat decat sa joci la "barbut" tot ce ai strans in viata si in final sa te paraseasca toti.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, poate ajuta, dar de lasat complet este doar vointa ta, cea care decide.

| Emma30555 a răspuns:

Cu ajutorul unui psiholog bun se poate rezolva, cunosc un caz

Răspuns utilizator avertizat
| Fantaspirit a răspuns:

Se poate cu voința și fără hipnoza, psihologi. Eu m-am lăsat de fumat foarte ușor, trebuie doar sa vrei.

| Mosotti a răspuns (pentru Fantaspirit):

Nu e asa simplu cu vointa asta, ai dreptate asa ca idee, dar daca tinea de vointa si atat, o facea deja si nu mai ajungea sa intrebe aici.
Vointa de multe ori e anulata de dependenta si de altele, de aia e nevoie de multe ori de psiholog tocmai sa revina vointa aia ca sa o poti folosi.
Sunt defecte mecanismele psihice care intaresc vointa.

Tu vorbesti din punctul unui om de vedere care mereu a avut aceasta vointa si nu stie cum e sa-ti fie anulata sau diminuata.

Eu nu am voința și tot m-am lăsat de ele și de țigări,nu e ca și cum ai merge de dimineață la lucru suferind de insomnie sau sa fii constrâns când tu ca om nu ai lucrat multi ani, multi se duc nu că nu au voința din cauze ce țin de mediatorii chimici ci că e ca un refugiu pentru ei, vor să se lase dar de fapt nu prea că le aduce o doza de adrenalina ceea ce multe chestii nu o fac în viața lor, e ca o evadare pentru unii, ei nu vor să se lase 100% așa cum nici multi care postează pe aici întrebări că vor să se sinucidă nu o vor face cer doar atenție atâta tot.
Poate sa se lase,dar nu vor,eu m-am lăsat foarte ușor de fumat și cu voința nu stau bine,dar am realizat că țigările îmi face mult rău și organismul nu le suporta,cu alcoolul la fel foarte ușor pot sa mă las,in schimb daca e vorba să mă țin de ceva nu prea duc la bun sfârșit,deci eu pot sa zic că stau prost cu voința și cu toate astea m-am lăsat de ele,nu e ușor dar se poate! Aceasta dependenta daca nu poate dar poate dar nu vrea o poate înlocui cu o alta dependenta care sa nu îl ducă la sapa de lemn sa ii ruineze viața,dar are nevoie de ceva să îl stimuleze fiindcă cine joaca la așa ceva de fapt vrea sa evadeze din lumea lui total nesatisfăcătoare și alea pe moment ii dau o mica satisfacție sau mai mare când câștigă ii dau un trigger după care din nou ajunge la starea inițială și din nou se duce acolo,alții se duc pentru entartaiment care au înțeles că ele sunt facute special pentru așa ceva nu pentru a se îmbogăți că dacă merg pe premiza asta vor avea conturile goale că câștigi și după pierzi triplu,multiplu.
Are nevoie de ceva să îl scoată din starea lui, sunt variante dar inca multi nu le-a descoperit, aleg mereu calea mai ușoară care de fapt e calea spre pierzanie. Eu tot ce îți pot spune e că nu am voința că am multe probleme și eu, daca aveam voința aveam alta viață și nu mai sufeream, ideea e că se poate și dacă stă relativ prost cu voința daca realizează că acolo e locul in care într-o zi când îi e lumea mai draga să îl distruga și să o ia din nou de la 0. Mai bine ar pune un bilet la fotbal cu 10-20 de lei hai 50 odată la 2 săptămâni sau când sunt meciuri bune,sa înlocuiască o dependenta grea cu una mai ușoară,că e ușoară că și eu mai joc, aia cu păcănele e mortala pentru că în momentul când pierzi te duci către casă să iei bani sa joci din nou să îi recuperezi o faci așa la nesfârșit până ori îi recuperezi și ieși pe plus ori îți dă dauna totala, când înțelegi că astea îți dau dauna totala și tot ce fac este sa îți pierzi timpul și mințile atunci ai găsit calea de vindecare și cu voința și fără, sa nu mai zic că ești judecat de fel și fel de oameni că joci acolo cu zilele ești blamat și marginalizat. Daca joci așa pentru entartaiment și nu joci multi bani și joci transpirând de frica atunci nu e chiar o dependenta daca nu te duci zilnic acolo sa joci ca sadicul.
Cheia este sa te uiți la alții cum au fost înainte să joace și cum au ajuns ( homeless) și așa realizezi daca ai putina materie cenușie că nu vrei sa fi și tu printre aia sa te părăsească și prietenii, nevasta și familia.

| popescuhertz a răspuns:

Hipnoza poate avea anumite beneficii pentru a ajuta oamenii să își schimbe comportamentul, dar nu este o soluție rapidă și ușoară pentru a înceta să mai joace jocuri de noroc.

| cosminABC explică (pentru popescuhertz):

Pai si de fumat cum de merge? dar bine nici acolo nu e sigur.

| Iepuroi a răspuns:

Mai bine incerci sa te lasi din proprie initiativa, unii oameni gasesc alte vicii dar e mai bine sa incerci sa masori avantajele si dezavantajele pe care le are "pasiunea" asta si vei ajunge singur la o concluzie care o sa te ajute sa te lasi.Mult noroc!

| RomanySharawy a răspuns:

Incearca 2-3 zile sa nu mai joci, gandeste-te ca nu ai cum sa castigi, daca castigi azi 20 de mil, maine sau poimaine iti zic eu 100% nu ii mai ai, cu cat castigi mai mult cu atat bagi mai mult. Daca ai pierdut cat ai pierdut las-o asa, nu o sa iti recuperezi banii, decat sa intri mai rau in gaura mai bine stai calm, si fara stres si fara nimic. E urat sa pierzi bani, mai ales la pacanele.
Incearca sa pui bilete la pariuri, ai sanse mult mai mari sa castigi.