La inceput (dupa 2-3 zile de administrare corecta) vei incepe sa simti ca poti invata mai mult (ca timp), ca poti sa iti mentii concentrarea intelectuala pentru o durata mai lunga, ca ai nevoie de mai putine pauze si de mai putin somn. Astfel vei utea invata mai multe ore pe zi. Dupa cam 6 saptamani de administrare continua, vei observa, daca ai un creier exersat continuu, inca din copilarie, o imbunatatire (10-15%) a vitezei de memorare, adica vei repeta mai putin si vei retine ceva mai mult, daca creierul tau nu are suficiente sinapse sau suficienta mielina (fiindca nu ai invatat constant si suficient inca din copilarie, atunci imbunatatirea asta va fi extrem de minora, practic neobservabila, insa daca ai un creier exersat, va fi exact ce ai nevoie pentru a te simti incurajata de efecte.
Nu știu ce să zic, dacă tu crezi că sunt bune și că își fac efectul ia-le. Dar din punctul meu de vedere oamenii întotdeauna vor căuta să-ți vândă ceva dacă vor afla că ai nevoie, indiferent dacă te ajută pe tine sau nu. Mai ales că cei de la farmacie dau mereu impresia că te ajută și că îți vor numai binele...
Iti propun ca in loc de pastile pentru memorie sa mananci natural cat mai mult nuci, dar iti recomand sa urmezi sfatul lui MeForeverAlone, dar are mare dreptate! Merita o funda pentru cel mai bun sfat!
Buna! Pastilele de memorie, in functie de tipul lor, cresc vizibil capacitatea de concentrare in momentul invatarii si implicit asimilarea mai eficienta si mai rapida de informatii. Efectele pot sa apara dupa mai multe saptamani.
Deci tatăl meu a luat astfel de pastile și mi-a spus că își fac efectul în timp, pe o perioadă mai lungă, dar nu ajută cine știe ce și te poți îmbolnăvi de inimă. Și creează tot odată dependență.
Dacă vrei ceva care să te ajute la memorie îți propun să mănânci nuci, migdale, alune, pentru că îți dau multă energie, la fel și fructele ( în special merele) și ar mai fi foarte bună ciocolata.
Nu-ți face vise prea mare, pentru că pastilele de memorie nu sunt un medicament minune. Eu îți propun să te bazezi pe propriile puteri, nu pe medicamente, să repeți lucrurile de bază, să fii calmă și liniștită și să nu stai până târziu înainte de examen, măcar în ultima săptămână să te culci devreme și să fii odihnită. Contează destul de mult pentru că informațiile au nevoie de timp ca să se așeze acolo unde trebuie.
Baftă!
Fac astea deja, dar vreau un supliment pentru ca mi se pare ca nu retin suficient de bine si mai am cam o luna la dispozitie unde invat si lucrez zilnic si nu mi se pare suficient.
Am folosit şi eu pastile de memorie foarte bune dar nu mai ştiu unde le-am pus...
Nu e chiar asa, marea majoritate a studentilor buni iau pastile care sa le stimuleze memoria, cel mai adesea memoplus, lecitina sau diferite preparate cu ginko biloba. E adevarat ca daca nu iti place sa inveti, nu te va ajuta nimic. Dar daca iti place sa inveti si ai nevoie sa inveti in ritm intens (14-16 ore pe zi), ai nevoie de putin ajutor. Pastilele de genul spus de mine au putine reactii adverse (dau de obicei doar usoara agitatie si insomnii) si te pot ajuta sa ai performante intelectuale exceptionale. Nu sunt cu adevarat periculoase la tineri si de aceea se dau fara prescriptie emdicala, fara riscuri. Nu sunt fake, doar ca daca nu ai o minte exresata, nu au pe ce sa-si faca efectul.
Cele pe care le iau chiar au mentiune pe pachet ca sunt pentru studenti (memo+student). Contin cafeina, magneziu, vitamina B6 si ginko biloba. Le iau deja de 4 zile si sincer deja simt o ciudata si brusca imbunatatire, efecte negative nu am de niciun fel deci nu cred ca o sa-mi faca rau. ORicum o sa ma opresc din a le lua dupa examen.
SakuraKage întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă: