anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face anamneza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Anamneza inseamna tot setul de intrebari pe care le pune doctorul pacientului.
Contine:
1) Nume, varsta, localitatea de resedinta, meseria. Numele e doar pentru identificare, varsta, ocupatia si localitatea de unde e te pot trimite catre anumite boli: exista boli specifice unui anumit segment de varsta, altele specifice anumitor ocupatii (silicoza la otelari).
2) Motivele prezentarii la doctor: 2-3 cauze principale pentru care pacientul a venit la doctor. De obicei se pun doar cele mai importante.
3) Istoricul bolii: Cand au aparut semnele/simptomele, cum s-au manifestat, cand se amelioreaza, cand se accentueaza. Daca e vorba de durere: unde e localizata, cand apare, cand se amelioreaza (pozitii antalgice), ce caracter are (arsura, intepatura, gheara, constrictie, etc), cat de intensa e, daca iradiaza, etc. Trebuie urmata evolutia bolii si a fiecarui semn/simptom.
4) Antecedente. Boli (boli de plamani, ficat, inima, etc. In special boli care pot sa devina cronice, cu risc, sau in tratament) sau momente din viata cu importanta medicala (ex: prima menstruatie, menopauza la femei)
5) Antecedente heredocolaterale. Adica boli de care au suferit/sufera rudele. Unele boli pot sa fie transmise genetic sau sa ridice un anumit grad de risc (ex: diabet, boli coranariene), altele pot fi luate de la parinti/rude si pot fi asimptomatice (ex: hepatita C tinde sa aiba doar cateva semne care scapa ochiului neavizat. Daca sotia a avut hepatita C, diagnosticata de obicei din intamplare, cand pacientul se prezinta pentru alta boala, sotul poate sa vina la doctor cu o hepatita c cronicizata, sau chiar cu o ciroza)
6) Tratament sau medicamente pe care pacientul le-a luat in ultimul timp. De exemplu o aspirina poate sa fie cauza unei sangerari digestive superioare. Exista de asemenea interactiuni intre medicamente. De asemenea un tratament antibiotic in curs, va modifica leucograma (cuprinsa in hemograma).

| MissCamelia a răspuns:

Cu un aparat special pe burtica

| lorely1308 a răspuns:

Anamneza este totalitatea informatiilor pe care medicul le ia de la bolnav si insotitorii acestuia pentru a le utiliza in vederea stabilirii diagnosticului. Anamneza este prima etapa in cadrul examinarii clinice a bolnavului. Anamneza epidemiologica este partea anamnezei unui bolnav sau suspect de boala contagioasa care cuprinde informatii cu privire la sursa de infectie, la contactul infectant, la starea de receptivitate, precum si la eventualii factori epidemiologici secundari favorabili imbolnavirii in cauza.
Pentru mai multe detalii privind cum se face aceasta, poti accesa google si gasesti o sumedenie de informatii!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:


anamneza este metoda prin care doctorul obtine date de la pacient cu privire la starea de sanatate si de boala

Întrebări similare