| Sawarekh a întrebat:

Da ce boala credeti ca sufar?

De ani buni, am niste probleme grave desii traiesc cu aceste probleme, m-am obisnuit cu ele.

Ating clanta sau orice alt obiect, ma spal pe maini, cade ceva pe jos il dau cu spirt inainte sa il ating.

Inainte sa ma culc, si vad un obiect, ceva ce deranjeaza creierul, le aranjez si practic daca il las asa, creierul imi spune ca nu e oke si nu pot dormii..Inainte pateam si ziua sa am aceste obsesii dar acum doar seara.

Daca i-au o fructa sau ceva ce tine de mai multe obiecte, i-au in general numere pare.

Eu m-am obisnuit cu aceste lucruri, dar stiu ca multe din ele nu sunt normale, corect?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Creierul tau iti transmite sa faci ceva. Tu executi. Faptul ca ai constientizat ca ceva nu este in regula este primul pas spre vindecare. Boala se numeste TOC: Tulburarea obsesiv-compulsiva. Se vindeca prin Terapia cognitiv-comportamentala (TCC).
Exercitii de expunere treptata – de exemplu, sa lasi un obiect „nearanjat" si sa observi ca, desi apare anxietatea, nu se intamplă nimic rau.
Respiratie (profunda) si tehnici de calmare 2-3 minute.
Un psihiatru ar putea recomanda si medicamente functie de gravitatea cazului.
Esential: tu deja „ai negociat" cu mintea si ai reusit sa reduci obsesiile de peste zi – asta arata ca ai un control mai mare decat crezi.

| gabicoo a răspuns:

Tulburare obsesiv - compulsivă. Se tratează cu Mona laughing

| angel6lust a răspuns:

Pare a fi Tulburare obsesiv-compulsivă, dar numai un medic te poate diagnostica!

| EchoOfLogic a răspuns:

Ar putea fi tulburarea obsesiv-compulsiva, dar pentru un diagnostic corect vizitează un psihiatru.

Răspuns utilizator avertizat