| PopândăuIRătăcit a întrebat:

Daca am suflu sistolic de gradul 4, e benefic sa exersez rezistenta si sa ignor oboseala pe care o simt foarte repede? Poate fi videcata in felu asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu e benefic. Vei reusi doar sa agravezi problema. Un suflu sistolic de gradul 4 impune de obicei o operatie de inlocuire a valvei afectate.

3 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Conteaza din ce cauza e produs suflul sistolic. Daca incerci sa exersezi rezistenta, s-ar putea ca sa ajungi sa iti faci niste complicatii destul de grave.

| adele24 a răspuns:

Si eu am suflu sistolic, dar asta nu m-a impiedicat niciodatawinking
Rezistenta o poti dezvolta, dar trebuie sa muncesti mult la asta. Pot aparea hemoragii nazale, dar nu sunt grave, si tot mai rare pe masura ce inaintezi. Eu zic sa incerci sa ignori oboseala, dar sa nu te fortezi prea tare. Eu, cum spuneam, am suflu sistolic dar am reusit sa fac si atletism si cros. happy

| PopândăuIRătăcit explică:

Da,dar acum conteaza si ce grad ai tu. Daca este unu mic e mai usor si vreau sa fiu prudent.