| Ciobanu_Andrei_1990 a întrebat:

Daca am varicela de 5 zile pot ieși o ora două pe afara cu masca chirurgicala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

NU!
Cu varicela trebuie sa stai OBLIGATORIU la caldura, intre 20-24 grade, pentru ca boala sa decurga "normal", fara complicatii, iar sistemul imunitar sa "invete" aceasta boala, sa devii imun la ea in restul vietii!
Altfel risti ca peste ani sa iei boala si alta data, dar cu inaintarea in varsta complicatiile pot fi grave.

9 răspunsuri:
| Tvgo8 a răspuns:

E doar o parere dar presupun ca atata timp cand nu aerul expirat de tine nu intra in contact cu o persoana nu se intampla nimic dar totusi având în vedere frigul de afară sunt sansa sa te simti tu mai rau

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Doar in curte sau in balcon, unde nu sunt alte persoane. Trebuie sa nu te intalnesti cu nimeni, in primul rand pentru a nu- da boala ta si in al doilea rand pentru a nu lua ceva de la el. Pare a fi epidemie de gripa, daca iei gripa in timp ce ai varicela, e improbabil sa supravietuiesti

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dta fiind acum bolnavă, ești mai vulnerabilă la alte boli, doarece sistemul dtale imunitar, medicii interni, luptă cu boala. Acum afară este frig. Când este supus la frig, organismul face un efort de adaptare, să își păstreze temperatura proprie. Astfel dacă ieși afară în frigm supui organismul la un efort suplimentar. Asta poate afecta durata vindecării. In plus, o răceală în plus, viroză se adaugă ca și complicație la boala dtale. Dacă situația te obligă neapărat să ieși e una, dar dacă reușești să rezolvi altfel e mai bine să stai acum în casă până la însănătoșire.

| Jassmina a răspuns:

Categoric NU!
La varicela este vital sa stai NUMAI IN CASA tip de 3 saptamani.
Imi pare sincer rau pentru tine, dar varicela este foarte infectioasa si nu riscam sa imbolnavim toti copii, doar ca vrei tu sa iesi afara. Sa nu ami vorbimd e complicatiile care se pot declansa la tine.
Daca nu poti sta in casa, poti fii dus la spital si izolat in saloanele de contagiosi.

| fluture156 a răspuns:

Nu iesi in frig. Poti sa iti agravezi stadiul bolii. Petele se vor inflama si te vor mânca mai tare.

| Defalucy a răspuns:

Nu e indicat.

| sopranaCadaverica a răspuns:

Nu! Exclus! Esti perfect contagios.

Răspuns utilizator avertizat
| Ioab a răspuns:

Nu! Am avut si eu varicela...iar pe perioada acesteia trebuie sa stai in casa pentru a erupe toate bubitele ...altfel se vor face in interior si acest lucru este grav!