Ba da, ar ajuta oamenii pe termen lung. Schimbările drastice nu sunt bune pentru societate, spre exemplu dacă închizi firma x, e foarte posibil ca si firma y si z să se închidă, deci printr-o mică acțiune, începe o reacție în lanț.
Societatea modernă în care trăim acum este clădită pe principii liberalisme, adică fiecare face ce vrea, atâta timp cât nu deranjează pe altcineva si este legal.
Să-ți dau un exemplu mai clar de soluție bună la problema expusă de tine: Ai o companie care produce țigări, acea companie vinde țigări unui număr de 1000 de oameni. Dacă educi tinerii că țigările sunt rele pentru sănătate și sunt scumpe, în următorii 10 ani tendința va fi descrescătoare, adică în loc de 1000 de cumpărători vor fi doar 800 de cumpărători. Apoi pe termen lung compania va da faliment de la sine. Când cineva nu-ți cumpără produsele pentru că știe că sunt dăunătoare are acelasi rezultat ca atunci când spre exemplu o țară decide să-ți închidă firma, dar respectând normele societății în care trăim.
Adevârat, sunt total de acord cu dumneavoastră, energizantele= moarte.
Bună seara ne puteți spune de ce? Dacă nu deranjez, ca să știm ce să nu dăm la copii de la vârste fragede!
Nu aș interzice nici companie, nici vreun aliment. În schimb aș pune niște standarde și restricții mai serioase, aș legifera în așa fel încât alimentele care dau dependență să aibă un impact mult mai mic, prin inițiative și prin educație.
Raspunsul sincer al meu este niciuna,cred ca omul are o constiinta si stie riscurile inainte sa se arunce sa il cumpere,cred ca fiecare om are liber arbitru,ar fi egoist sa zic ca as interzice tigarile doar pentru ca mie personal nu-mi plac, de acea exista aceste lucruri, te avertizeaza ca nu sunt bune pentru tine dar decizia finala tot la fiecare om este, si daca vrea sa o faca problema lui, dar in final tot cred ca daca tu nu esti de acord cu ceva ar trebui sa interzici dreptul altui om de a consuma acel lucru, pentru ca pana la urma suntem liberi sa alegem ce bagam in corpurile noastre
Nu ar ajuta cu nimic real oamenii! Consider eu, dar apreciez cu Adevârat răspunsul și opinia ta Frank51 și faptul căci avem, păreri diferite despre tema și subiect ăsta, foarte serios! Mulțumesc frumos pentru răspunsul tău Acordat.
Îți respect cu Adevârat opinia și timpul tău personal acordat întrebării mele, mulțumesc frumos!
Sincer multumesc eu am crezut ca o sa fiu intampinat de cineva frustrat care o sa ma atace pentru o opinie sincer multumesc eu in sfarsit un om care poate intelege opinile si sa le respecte!
)Dumnezeul ferește! Boss eu nu sunt aicia să-mi fac dușmani și nici să deranjez oamenii! Tu ți-ai loat din timpul tău personal! Să-mi răspunzi atâta de frumos, eu de ce să fiu un caracter infect și să mă leg de tine!? Doar fiindcă nu ești de acord cu o întrebare de a mea!?
)Păi asta ar înseamnă să am problem cu capul rău de tot! Eu chiar apreciez cu Adevârat și real răspunsul tău!, indiferent că nu suntem de aceeași părere sau opinie și viziune, frustrat nu am de ce să fiu nu-mi stă în firea mea, să mă leg de alți oamenii nevinovați!
Aicia ai dreptate cu Adevârat! Ai câștigat Frank51 mă dau bătut campionule!
Va fi haos serios, dacă de mâine fumători, nu vor mai, avea țigări de cumpărat, eu cunos câțiva, dacă nu au țigări zici că a intrat satana în ei! fără nicio glumă! E jale mare cu ei! fumatul este o dependență serioasă de tot cu ăștia nu te pui în calea lor...
Dulciurile cauzeaza dependenta, deci functioneaza ca un drog. Iar ce functioneaza ca un drog, consumat in exces, duce la probleme grave de sanatate. De la obezitate, la diabet si chiar cancer. In plus, daca le oferi copiilor dulciuri de la varste fragede, le creezi un obicei si daca nu le oferi acel dulce cand doresc, intra in sevraj. Atunci cand ai dependenta fata de dulce e mai usor sa dezvolti dependenta si de alte lucruri mai nasoale(droguri, alcool, tigari, etc.)
Respect!
Mulțumesc frumos cu Adevârat, pentru efortul timpul tău personal acordat întrebării mele apreciez mult răspunsul tău, cu informații reale!, utile ce ne este de foarte mare folos și învățat!
Ești cel mai tare AlexHan.
Multumesc! Raspund oamenilor din placere si din dorinta de a ajuta!
Nu as elimina nimic. Nu e vina producatorului de cererea clientului. Daca sa zicem ca elimin compania Mc donald's, nu rezolv absolut nimic. Oamenii tot vor manca prostii, doar ca in alta parte.
Sau in cazul absurd in care am elimina toate companiile care fabrica toate chestiile toxice, crezi ca oamenii s-ar apuca sa consume produse sanatoase? Clar nu. Vor aparea alte companii si alte produse toxice. Asa este viata si asa gandeste omul. Intodeauna vor exista oameni care se vor abate de la normalitate. Mereu va fi undeva un om care va dori sa consume ceva care ii creeaza dependenta.
Problema nu consta in producatorii in sine. Problema consta in disciplina consumatorului. Daca toti oamenii de pe planeta nu ar mai consuma chestiile toxice, companiile respective vor fi fortate sa se reprofileze, pentru ca nu mai au comenzi. Daca vrei sa rezolvi o problema, pleaca de la radacina.
Ceea ce ar trebui sa se faca in momentul actual, e sa se investeasca masiv in educatie si disciplina. Astea sunt cheia unei vieti echilibrate si sustenabile.
Pe toate le-as elimina.
De altfele ste simplu sa dai niste legi, cum s-au dat deja, care interzic vanzarea de tigari si energizante, minorilor.
Se presupune ca adultii majori au suficienta minte sa aleaga ceva sanatos si daca totusi aleg sa fumeze sau sa bea otrava, atunci sunt direct responsabili de sanatate si suferinta lor.
Si tu esti un om foarte politicos, în comparatie cu alti utilizatori TPU.
Așa este normal să fie, așa cred eu cu Adevârat și real, dacă, suntem oamenii! uni cu ceilalți, avem multe de învățat de la uni și ceilalți, de la cel mai mare!, la cel mai mic!
Respect și stima Doamnă!, violleta2022 sunt cu Adevârat și real, de acord cu ce spuneți și explicații!, într-adevăr fiecare dintre noi de la cel mai mic, până la cel mai mare este responsabil! Pentru toate deciziile acțiunile faptele pe care le luăm personal, în viața noastră de zi cu zi, depinde noi! Cei majori! și noi adulți!, ce luăm de bine și ce consideră de rău, de la consumul excesiv până la cel moderat indiferent de ce mâncăm sau bem, sau considerăm că ar merge "o dată sau de a2 oară" aceiași greșeală comisă, în privința anumitor substanțe într-adevăr nocive! Pentru orice om și orice vârstă ar fi să avem, ce ar fi de ajuns și o singură dată de încercat consumul acelor substanțe, ce neam putea pune sănătatea viața într-o situație foarte! gravă!, ce timpul nu ne fi în favoarea noastră în acea situație critică!, indiferent de pregătire acelor medici nevinovați! Spun asta fiincă de cele mai multor ori unui medici sânt acuzații de "insuficiența lor de pregătire" din cauza unor tineri adolescenți, majori ce au consumat substanțe nocive pentru viața lor, iar apoi au dat vina pe medici de intervenție sau ori cine alt cineva, dar niciodată n-au fost trași părinți acestor copii la răspundere și mereu vor fi "alți " nici docum părinți acestor copii, lăsați să "crească " destrăbălați fără nicio remușcare de conștintă din partea părinților, unor copii nevinovați ce putea avea o viață normală o educație impecabilă! de urmat, de loat exemplul sănătos pentru pregătirea altor generați! Ce știu ce vor de la viața lor, având o meserie la îndemână lor urmând, o viață normală alături de oamenii! nu printre maidanezi și dezumanizați! fără frică De Dumnezeul și Isus Hristos!
Instituțiile Scholare, nu le mai pot face față! Sânt prea mulți! Mult prea mulți tinerii adolescenți pe care, merg la șchoală doar de dragul, să-le mai treacă ziua sau din principiul anumitor "prieteni " cei învață numai la prostie!, nici părinții lor "nu se mai pot, preocupa de ei", îi lasă bezmetici, destrăbălați fără nicio educație de bază!, să se formeze pentru binele și sănătate lor, sânt lăsați voiți de ai lor "părinți" să ajungă pionieri altor grupuri ce se ocupă special!, cu astfel de tinerii lăsați în voiai sorți, cu surse de venit infinite!, din partea părinților lor!, Din lipsa educației, foarte mulți tineri, adolescenți ajung dependenți de orice fel de, substanțe! ce le provocă dependență severă! Ce ajuns să nu mai aibe o minte lucidă conștientă de ei însuși ce se întâmplă cu ei, și viața lor! iar foarte mulți dintre ei încep să fumeze de la vârste extrem! mă repet încă o dată extrem! de fragile! iar foarte! mulți dintre ei nu-s trecuți nici măcar de vârsta minoră!, sânt în stare foarte mulți! dintre ei, să accepte orice fel de formă de, acceptare din anumite grupuri!, ce se alcătuiesc din factori decisivi!, pentru cursul vieții lor!, din acel moment ce au fost selectați acceptați de grupul acela, unde se consumă de cele mai dese ori și multe ori substanțe nocive!, pentru sânâtatea lor!, etnobotanice!, și alte dependențe ce nu le recomand absolut nimănui, de aceia nici nu doresc să-le menționez!, de aceia mulți dintre ei nu au niciun fel de pregătire în viața, niciun fel de cunoștință, nicio tragere de inimă să învețe o meserie, ceva pentru viitorul lor, după ce vor înceta părinții săi susțină financiar, de asta mulți au impresia după mintea lor "au puterea de a conduce lumea" fiind în influența acelor substanțe!,
De aceia consider eu, că există oamenii care se abat de la normalitate!, fiindcă? Se lasă influențați!, ușor din lipsa educației!, din lipsa informației reale! și Adevărate!, de anumiți "oamenii" ce ei nu mai țin cont de viața lor vârsta lor, ce vor ajunge ce vor face în viață, se las purtați în voia sorți lor, și îi trag voiți!, pe alți, după ei, iar cei mai expuși sânt adolescenți!, fără minte!, fără educație!, fiincă nu vor să fie singuri în dependențele lor, prostia lor fără nicio limită!,
Parintii au facut si ei o scoala la randul lor. Deci de acolo au ei bazele pentru a educa primii cei 7 ani ai copilului. De aia zic ca ar trebui investit in educatie si in disciplina. Ca generatia asta deja este pierduta. Insa daca se investeste acum, macar urmatoarele 2-3 generatii vor fi mai stralucite.