| 1onurReal1 a întrebat:

Dacă astăzi, ați avea, ocazia unică să eliminați definitiv o companie care produce toate mărcile de țigări, energizante redbul, cipsuri alcool, dulciuri și alte chimicale ultra procesate, comercializate, pe care dăunează grav, dependență sănătății a omului și al altor viețuitoare, al mediului înconjurător, aerului, pe care dinte cele enumărate ați elimina și ați lua măsuri? Sau ce considerați ca-i mai dăunător omului, naturii și mediului înconjurător, ce măsuri ați lua în privința asta pentru o lume mai bună, curată sănătoasă și prosperă umanității?

-_-

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Ba da, ar ajuta oamenii pe termen lung. Schimbările drastice nu sunt bune pentru societate, spre exemplu dacă închizi firma x, e foarte posibil ca si firma y si z să se închidă, deci printr-o mică acțiune, începe o reacție în lanț.

Societatea modernă în care trăim acum este clădită pe principii liberalisme, adică fiecare face ce vrea, atâta timp cât nu deranjează pe altcineva si este legal.

Să-ți dau un exemplu mai clar de soluție bună la problema expusă de tine: Ai o companie care produce țigări, acea companie vinde țigări unui număr de 1000 de oameni. Dacă educi tinerii că țigările sunt rele pentru sănătate și sunt scumpe, în următorii 10 ani tendința va fi descrescătoare, adică în loc de 1000 de cumpărători vor fi doar 800 de cumpărători. Apoi pe termen lung compania va da faliment de la sine. Când cineva nu-ți cumpără produsele pentru că știe că sunt dăunătoare are acelasi rezultat ca atunci când spre exemplu o țară decide să-ți închidă firma, dar respectând normele societății în care trăim.

42 răspunsuri:
| 1onurReal1 explică (pentru Violleta2022):

Ași vrea să va mulțumesc frumos, pentru timpul personal acordat întrebări mele Doamnă! Violleta2022, vam simțit mulți dintre noi! lipsa! happy

| Mosotti a răspuns:

Asa face o politica de stat dura, la mine in tara, toate fac rau in egela masura:

1 - Tigarile interzise
2 - Alcoolul la fel (face multe ravagii, crime, batai, etc)
3 - Zaharul in ilegalitate pericol sanatate publica, grasimile trans la fel. Dulciuri facute doar cu indulcitori inofensivi.
4- Norme pentru mancare, fara fast food, merdenele si alte rahaturi din astea. Sau din alea la fel dar nepericuloase.

Energizante poate sa faca, doar nu cu zahar.

Cam asa, nu exista sa nu mearga asa cum se spune ca apare contrabanda, ea apare ca era permisa de sus. Prohibitia a avut rolil sa imbogateasca pe unii (printre care si familia Kennedy), cand si-au facut plinul s-a scos.
Dar si daca e contrabanda se va reduce drastic nr de consumatori ca doar nu ai sa da 60 lei pe o ciocolata, sau 100 lei pe un borcan de nutella, doar cei cu bani ar mai lua.
Ori sa dai 40 lei pe o merdenea.

In rest cartofi, paine, paste, orez, carne, fructe, legume si ce o mai fi lasam, conserve sanatoase, dulceturi facute cu indulcitori, etc. Inlocuim ce putem cu ceva sanatos, nu doar eliminam.

| Mosotti a răspuns (pentru Frank51):

Educi pe naiba, nu merge cu educatia atat timp cat avem la nas toate porcariile, placerea e speculata si multi nu vor sa aplice oricat i-ai educat tu.
Se vede si la nutritie, de 20 ani se tot bate toba sa mancam asa, asea si pe dincolo si? Obezitatea, diabetul, dislipidemia, tensiunea, ficatul gras au explodat.

Metoda nu merge. Trebuie facuta treaba serioasa, de ce nu merge? O faci treptat nu deodata. Interzici ce e nasol, inlocuiesti cu produse inofensive adica cu aceiasi densitate, volum, textura si gust si facem si asa, nici eu nu-s de acord doar cu evitarea, eliminarea.
Se pot face dulciuri inofensive si acum.

Daca se vrea se pot face si fast food-uri inofensive in timp, doar sa se bage bani in asta, nu doar in armamente sa ne protejam de dusmani imaginari.

Liberalismul duce la haos total, sistemul se poate schimba.

| 1onurReal1 explică (pentru Mosotti):

Salutare happy Maestre!, Mosotti

Dacă interzicem, deodată țigările o să fie haos drastic rău de tot! Există oamenii ce, nu-și cumpără de mâncare! Dar își cumpără țigări! Îți dai seama mosotti! Dacă 1 milion din acești oamenii se revoltă nimeni! Nu le poate sta în cale!, vor fi în stare de crime oribile, infracțiuni groaznice, fapte foarte dezumanizate, vor lua orazna! Fumători dependenți care, fumează chiar și 3 pachete pe zi!, dacă află căs obligați de mâine să nu mai fumeze! O să fie grav de tot răsturnată situația nu-i de glumă cu ei.

La alcool sunt total de acord cu tine 100%la100% real, din cauza alcoolului sa ajuns la, crime, violuri, abuzuri în famili, destrămarea familiilor, distrugerea oameniilor, nenorocirea oameniilor toate felurile astea de alcool, băutură nu-s cu absolut, absolut de nimic "bune"! Dumnezeul îmi este martor, și Isus Hristos nici acum până în ziua de astăzi la vârsta mea, nu înțeleg n-am înțeles ce tot înțelege oamenii ăștia din fumat și alcool, droguri, să fiu împușcat ca John F. Kennedy dacă știu, să ajung asasinat Mosotti Dacă te mint!

La noi prețurile pe mâncarea NECESARĂ!, PENTRU SUPRAVIEȚUIRE, Nu există salariul pe lună, plătit pentru un om de rând! + dacă acel om are o familie de întreținut, copii de crescut, îți dai seama?, Mosotti cum stă treaba, și ce fac nenorociți ăia din funcțiile lor, ce nu dau 2 banii pe oamenii ăștia ce au obligați! OBLIGATORII!, sa ajuns atâta de grev situația, că nu mai știm la ce să ne așteptăm de la ei!

40 de lei o merdenea!? Dumnezeule!, bătaie de joc!, dacă o merdenea costă atâta, 250 de gram de carne o să ajungem cât de curând să plătim și, 79, 99 de lei exportăm, din Franța, Spania,... cartofi, carne, fructe, mai de toate tot ce înseamnă hrană, fructe, legume, pește de toate dar la noi nu se dă voie! La cultivatori să ea apă din dunărea, ce este la 2 pași de agricultură, noi trebuie sa plătim totul iar alți îl au "legal" sa ajuns atâta de nedrept, și hoție pe față la noi situația din țară, că deja nu te mai miră nimic, dacă ne vor pune sechestru și pe, ciorapi din picioare!,

Zahărul este ENORM DE ADICTIV! otravă "curată" legalizată! Păi mai în toate există în ziua de astăzi zahărul, mai avem produse așa zise "naturale"? sau cum îi spun europenii "bio"? De unde? toate direct vin din abatoare fabrici pre ambalate pline de bacteri, prinde de chimicale să reziste și cate 3 săptămâni de zile pe raft fără să-le mai controleze, dacă au putrezit, sau mucegăit, la unele produse le schimbă doar eticheta ambalajul și conținutul este același rahat!, nimic sigur nu mai este în ziua de astăzi ce bem ce mâncăm, și în apa așa zisă îmbuteliată în "sticlă", domne! câ vezi să nu bem microplaatic, păi de unde "ei nu știu nu"?, păi apa aia prima și prima oară ajunge îmbuteliată în butoaiele de plastic de câțiva metri înălțime, în fabricile unde se păstrează/ține apa, abia după o pune în sticle reciclate!, eu am văzut asta în realitatea!, Dumnezeule îmi este martor!

| Mosotti a răspuns (pentru 1onurReal1):

Nu zaharul e adictiv cat gustul dulce, ne place dulcele si vrem iar, poti bea sucuri fara zahar sau dulciuri cu indulcitori inofensivi dar vrei din nou si iar.

Zaharul in sine nu e adictiv ca substanta, tot ce e dulce da drumul in egala masura la dopamina deci da dependenta psihica, dar ca zaharul (50 % fructoza, 50 % glucoza), ingrasa daca e in exces, urca glicemia, are multe calorii 4 kcal/gram. De aia e pericol.

Fructoza nu urca glicemia dar tot atatea calorii are si face si ficat gras.

Dar daca mananci zahar si per total pe zi nu sari de kcal arse, nu se intampla nimic daca nu ai diabet si te speli imediat pe dinti dupa consum sa nu faci carii.
Insa cum are multe calorii, f rapid sari calul, plus ca multi fac carii ca nu se spala imediat dupa orice bomboana.

| Mosotti a răspuns (pentru 1onurReal1):

Daca nu mai ai tigari nu mai iei ca nu mai ai de unde, si se calmeaza treaba, nu e nici o problema. Le scoti treptat, nu deodata, se gasesc din ce in ce mai greu, oamenii reduc consumul ca aia e, si gata.
Doar sa se vrea.
Ce infactiuni daca nu mai e?! Faci infractiuni ca sa iei daca ai de unde, dar daca nu ai, stop joc. Se obisnuiesc in timp ce dispar de pe piata, tocmai sa reduca lent consumul.

Aia de nu mai fumeaza or sa manance mai mult, iar daca facem mancare ce nu e periculoasa, sa manance ca nu e o problema. Dupa un timp se potolesc si cu mancatul.

La alcool mai inteleg ca le place euforia aia de inceput, dar la tigari nu inteleg nici eu ce gasesc la ele, nu au gust, nu te euforizeaza, nu nimic.

Eu nu cred mosotti că fumători vor înțelege faptul câi spre binele lor! A-și vrea să menționez faptul căci mă refer la fumători ÎNRĂIȚİ!, acei oamenii ce nu le mai poți, explică pe nicio limba și nicun ton explicabil ca de la om la om, că de astăzi nu vor mai fuma deloc, fumători înrăiți cei care fumează 3 pachete pentru zi, iar eu cred căs câteva milioane de oamenii! La noi care fumează zilnic! Cu ei nu avem cu să ne înțelegem! O săne asasineze ăștia, și or săne bată până uităm parola la contul de TPU! Eu nu vreau să ajung matratat, din cauza la toți drogați! -_-

Alcool este cea mai frumoasă minciună! Ambalată, cel minte pe om, căl "salvează " de la orice necaz și problemă, dad de fapt multora le arată adevărata intenție și le scoate în evidență, faptele ce nu lear face, dacă ar fi "treji" că ei" sânt băuți" și nau "habar sărăcia de ei ce au făcut " când erau "beți " si a fost o "greșeală" doar.

Adevârat și real dulcele este mai adictiv decât zahărul, senzația aia nea nenorocit pe mulți! Până neam dat seama cei de fapt cum stă treaba.

Păi unule țigări care, am văzut câ făceau reclamă la ele, cu gustul mentolat, altele aveau alte arome, păi uită-te ca de exemplul rahaturile alea pline de cateringene vape! cu fel si feluri de arome tâmpite! Cei nenorocește pe adolescenți și toții care le consumă, îi face dependenți din primele ore de tras și inhalat din ele, tot la fel sânt și țigările astea "normale inofensive" tot tacâmul acela este o prostie frumos ambalată, ce au păcălit populația cu ele laughing) iar băieții ăștia au averi de nu mai au conturi să-și mai pună banii pe urma la sănătate lor banii lor munciți de ei cu vai și chin, laughing) deștepți trebuie să admit au prins oile le-au nenorocit sănătatea le-au loat banii laughing))

Apreciez din toată inima mea, Maestrehappy mosotti, și cu toată sinceritatea mea și tot respectul meu, îți mulțumesc frumos pentru răspunsuri le tale acordate/oferite din timpul tău prețios! personal!, întrebări melehappy

Este o, onoare pentru mine!, cu Adevârat și real, să pot avea o conversație, dezbatere pe orice subiect și temă serioasă!, cu toți userii, din această comunitate minunată!, plină de oamenii! Serioși!, și cu un respect, bun simț ireproșabil!, o seară minunată tuturor! happy alături de cei dragi și iubiți vouăhappy

Nu mă aflu aicia pentru a-mi face dușmani!, nici să fiu "vreun sfânt " nu! sunt nici "ușă de biserică" nu am venit aicia să fac pe inteligentul cu absolut nimeni, nu am venit să fiu nici arogant sau figurat să mimez inteligența, sau să mă leg de oamenii nevinovați, ce nu mi-au greșit niciodată cu nimic, și nici eu la rândul meu lor.