| mamidvd a întrebat:

Daca folosesti creme cu corticoizi care ar fi reactiile adverse?(este vorba de Elocom)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu o sa-ti scriu exact asa cum scrie in prospect.
Au fost raportate rar senzatii de arsura, intepatura, parestezie, prurit si semne de atrofie a pielii.
Si acum o sa-ti scriu definitiile termenilor parestezie, prurit ca sa intelegi mai bine.
Parestezie - senzatie de furnicatura, amorteala, intepatura etc. care apare in unele boli ale sistemului nervos.
Iti mai dau o definitie a acestui termen:
-senzatie anormala, nedureroasa, dar neplacuta, simtita pe piele.
Paresteziile traduc o atingere a fibrelor nervoase si se observa in diferite afectiuni neurologice. O parestezie se manifesta prin semne spontane ca furnicaturi, redoare a pielii(piele cartonata).
Prurit - este o senzatie particulara care provoaca scarpinatul; el este la fel de nedefinit ca si senzatia tactila, termica, etc.
Cauzele pruritului sunt multiple:eczeme, interne, toxice, autotoxice, etc.
In general aceste cauze se asociaza, formand asa-zisa sumatie pruriginoasa, dominata de un factor neurogen cortical.
Crizele pruriginoase dureaza 5-15 minute, uneori o ora si chiar mai mult.Frecventa si ritmul crizelor nu urmeaza nici o regula.
Pruritul poate fi difuz, generalizat, sau localizat intr-o regiune cutanata mai mult sau mai putin intensa.De obicei nu este permanent si egal in intensitate, ci prezinta exacerbari vesperale si nocturne, cu intermitente caracteristice.
Iti doresc multa sanatate, si numai bine!

2 răspunsuri:
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Reactiile adverse posibile, le gasesti mentionate pe prospectul produsului (sau aicihttp://medicamente.romedic.ro/medicamente.php?med=4922&fl=1).

| micurutza2005 a răspuns:

Eu am folosit mai multe creme cu corticoizi si pe langa efectele adverse nedorite mai poti sa devi rezistent si sa nu mai raspunzi cand dai cu ele sa nu mai ai efecte dorite dar daca dai foarte subtire si pe termen foarte scurt maxim 5zile s-ar putea sa rezolvi problemele daca ti se potriveste acea crema dar atentie la corticoizi nu repeta de multe ori tratamentul sunt periculoase pe mai tarziu pentru organism ingrasa, deregleaza hormonal, metabolismul il cam da peste cap si nu vei stii de unde ti se trag toate astea eu am patit pentru ca am folosit ani de zile creme de genul asta, asa ca atentie si sanatate!

Întrebări similare