Nici nu conteaza ce faci, important e sa ai 2-3 mese pe zi dar sa ai total kcal/zi mai putine decat arzi, si asa slabesti.
Nu conteaza ca faci miscare, nu conteaza ca ai mese regulate, nu conteaza ce mananci, ci cate kcal/zi ai.
Daca fara miscare arzi 2000 kcal si cu miscare 2600, dar mananci 3000, te vei ingrasa.
Eu de ex sunt 98 % sedentar in casa si am slabit de la 74 la 60 stand la TV si la calc, am mancat si dulciuri dar si sanatos, dar media calorica/zi a fost de 1600 deci sub 2300 cat ard, si am tot slabit.
Slabeam 3 Kg lunar cu deficit de 700 kcal/zi.
Nu e bine ca mine fara miscare pentru sanatate, dar zic ca idee doar pe slabeala.
Ca sunt destui (mai ales femei) care mananca doar ce e sanatos (ca sa mananci si nutritiv) dar se ingrasa chiar, si mai fac si sport, ca manance prea multe kcal din alimentele sanatoase, ba baga fructe mai multe decat trebuie, ba una, ba alta.
Ba isi umpleau grataru de piept de pui fara piele si deja luau cam 800 kcal la bord, cand ele trebuiau sa manance maxim 1200 pe toata ziua, si tot asa.
Nu merge asa "nu manca aia aia aia, mananca aia aia aia si fa miscare". Ca daca nu ai limita calorica degeaba.
Nu te descurci, apeleaza la un nutritionist, ca ala stie ce sa-ti dea si cat.
E bine, dar trebuie si sa iti calculezi cat mananci daca vrei ca lucrurile sa mearga nispre foarte bine.Succes si nu uita ca aceste schimbari le faci pentru tine, nu pentru altii.
Daca maninci mese regulate te ingrasi, mincarea nu se maninca ca asa trebuie 3 mese, sau tot timpul asa.Maninci cand iti este foame, aia e tot, poti sa nu maninci deloc intr-o zi, sau doar o masa pe zi.
Sa inteleg tu manin ci 3 mese pe zi, ca iti este foame sau nu, deja este obisnuinta, hai ca trebuie sa maninci
Nui de mirare ca oamenii is ca porcii, sa stai si sa bagi acolo in nestire, ai nevoie nu ai, e ora de masa
Ai vazut tu animale sa manince asa cand nu le este foame? Bine acu ca ai fost asa invatata cu 3 mese, o sa iti vina f greu sa faci altceva, de aia multi nici nu slabesc, nu au vointa, nu pot renunta la mincare, asa ca merg tot in sensul ala, sa ajunga de sute de kg.
Poti slabi fara sa faci miscare deloc, poti sa stai in pat si sa slabesti, conteaza sa maninci minim, sau spre deloc pentru ca organismul nu are nevoile alea ce le simti tu.
Le are acum, pentru ca tu esti cit china, dar daca nu-i dai, ia din slanina aia ce o ai pe tine no sa aiba incotro.
Pai nu e chiar asa, se presupune ca daca mananci trei mese pe zi e bine pentru digestie, plus ca ti se face foame la orele alea fixe cam!
Nu mananci aiurea.
Logic ca mananci cand ti-e foame si doar atunci.
Oamenii nu baga aiurea, baga de foame si pofta. Conteaza ce simti, nu de ce are nevoie organismul, in functie de ce simti mananci.
Daca nu faci ce simti, ai disconfort si ai tenta sa il elimini.
De aia trebuie sa umblam la ce simtim.
Normal ca ar trebui sa conteze ce are nevoie organismul, dar din pacate in societatea actuala nu mai merge cum ar trebui.
Se merge mult pe stimularea sistemului de recompensa.
Maharii stiau ca omu natural e facut sa vrea placere iar si iar, si ti-a pus pe piata otravuri ca stiau ca nu prea te poti abtine, majoritatea din oameni.
Nu e asa simplu. Ne-au nenorocit astia. Au speculat natura umana.
Uite, eu pana la 5-6 ani cand vedeam Nutella (trimisa de la nemti cand la noi nu era) imi era greata cand vedeam pe tata si bunica cum pune pasta aia pe paine.
Nici nu voiam sa gust. Ei "ai maa fraiere ca e buna rau, mananca ca ai sa plangi dupa ea".
Dar cand am gustat, gata! Am vrut mereu pana in ziua de azi la 46 de ani.
Vezi? Vrem sa ne punem cu natura dar greu merge.
La vremea aia nu ma ingrasam ca nu aveam, cand trimitea aia doua pachete pe an, era egal cu zero. Nici nu stiau parintii ca face rau in exces.
Trebuie ca aceste otravuri sa dispara de pe piata, altfel nu se rezolva problema.
De aia 90 % recidiveaza, se abtin dar vor, si apoi bum.
Sau solutia doi e sa nu mai simti foame prea sus si pofta, si iar ai rezolvat-o, dar asta inseamna sa umbli si la sistemul de recompensa si asa nu mai simti ca-ti place fast food, dulciuri si nu mai mananci de la sine.
Deci nu e asa gata... dieta, miscare, etc, etc si la revedere. E mai complicata treaba.
Asta cu sist de recompensa am trait-o eu. Jumate de miniecler si abia mancam, ca nu-mi mai placea. Eu care mancam si 20 rapid cu pofta.
Si asa m-am tot mentinut fara nici un efort.
Imi venea sa vomit in cofertarie doar de la mirosul ala.
Ba chiar asa este, oamenii cei mai multi manin ca ca asa au fost invatati si nu ca lear fi foame, iti garantez asta.Tu de ce crezi ca is majoritatea peste cit ar trebuie sa fie?
Este cum spun, daca inveti omu de mic, cu 3 mese pe zi, ala va minca indiferent cai este foame sau nu.
Una este placerea de minca ceva, alta nevoia dea minca eu despre aia vorbeam, sa maninci cand ai nevoie, nu de placere.
Deci e f simplu, dieta, maninci mai putin, miscare faci nu faci n-are a face stai in part si slabesti
asta daca maninci firimituri.
Ca nu te poti abtine, sau unia nu se pot abtine, asta e alta poveste, eu am spus cum poti slabi, nu si daca esti in stare, aia tine de tine.
Nu ca au fost invatati, e gustos, ca astia au pus potentiatori de gust, arome, nu tine de invat aici, ca se tot bate toba cu mancarea sanatoasa peste tot si nu mai invata lumea, mananca ca le place si daca nu le e foame.
Pai asta stiu toti cum se slabeste, stim, dar nu se prea poate aplica.
Desi la mine cand nu aveam foame, nu mergea sa mananc aiurea ca nu intra, dar nu la toti e asa.
Pai stiu parinti care nu dadeau dulciuri la copii, ii invatau ca nu e bine, si cand s-au marit si s-au dus la scoala, au rupt, prima data de la colegi, apoi vroiau si ei, hai sa fim seriosi.
Asta cu sa nu mananci de placere nu prea merge la multi, ca e in natura noastra asta, si ssexul daca e sa o luam asa, nu e nevoie daca nu perpetuezi, dar il faci de placere si greu ii poti rezista.
Exista doar doua solutii care merg, una din ele sau ambele, a treia e teorie doar:
1 - Ori scoti toate prostiile de pe piata, ce nu cunosti nu vrei, si noile generatii asa vor fi, vor manca sanatos ca nu au altceva.
Ca asa si drogurile de ce le-ai interzis?! Ca asa daca mergem pe acelasi principiu, nu e bine sa ne drogam nu? Dar tentatia e f mare, si aici s-a speculat natura umana, placerea.
Dar le-ai interzis ca ai avut acest interes, ca te deranjeaza pe tine ca mahar sa furi in liniste si sa-ti munceasca fraierii in liniste, sa nu fie haos.
Deci si ei stiu ca asta e cea mai buna metoda.
Iar ca mai scapa si cu interdictie, scapa tot ca ei accepta asta, altfel n-ar mai fi droguri, dar fac si ei miliarde din astea.
Numa un fraier crede ca nu se poate stopa fenomenul macar 99, 5 %.
2 - Luam ceva sa potoleasca sistemul de recompensa si deci cand mananci prostii, nu iti mai plac deloc, deci nu mai vei vrea sa mananci.
Insa aici e mai greu, ca nu stii care ia si care nu ia din aia. Ca unii nu vor lua tocmai ca sa aiba placerea aia.
Si sa mai potoleasca si foamea in plus, ca unii au pur si simplu foame in plus si mananca si paine dar multa, nu neaparat de placere ci de foame.
Orice altceva e inutil, realitatea o arata, 30 % din populatia globului e supraponderala sau obeza, si procentul urca.
De ex ai 100 de copii da? Pune-le la nas dulciuri dar explica-le de cu 10 ani in urma ca nu-s sanatoaase si bune.
Si vezi cati vor incalca asta.
Apoi din 100 de copii vezi cati vor calca gresit daca nu vad in viata lor prostii ca exista.
Si nu vom mai fi grasi sau vor fi foarte putini. Ca daca reglezi si foamea care vine in plus de la creierul defect pe axa aia, nu va mai manca lumea nici cartofi in plus (ca pe astia nu poti sa-i interzici).
Cheia e sa nu mai vrei sa mananci desi le ai la nas, nu sa vrei dar sa te abtii.
Dar liberalismul asta presupune "ne facem ca facem ceva, educati-va, dar noi stim ca metoda nu merge si asa ca facem miliarde pe sanatatea voastra".
Si comunistii faceau la fel, dar zic ca idee.
In prima instanta depinde și ce mănânci. Dacă ești certat cu legumele și mănânci pana simți că explodezi, deja sportul pe care tu îl faci e egal cu 0.
Pentru că tu nu ai cum efectiv sa arzi atâtea calorii cate consumi.
E bine sa mănânci de 2 ori pe zi,dar foarte puțin,nu încât să te saturi,ci cat să îți mai duci viața până la următoarea masa.
De aceea, daca faci mișcare, trebuie sa consumi foarte multe calorii pentru a ajunge la un rezultat optim, pentru asta ai nevoie de răbdare, multa răbdare.
De slăbit nu știu dacă poți slăbi, însă din kg acelea pe care le ai, le poți converti in mușchi.
Ar trebui sa te documentezi mai intens pe acest topic. E irelevant numarul de mese pe zi, important e aportul caloric ( cate calorii consuma organismul tau intr o zi ). Nu exista nicio diferenta intre 2000 kcal divizate in 3 mese comparativ cu 2000 kcal divizate in 5 mese. E atat de important aportul caloric, incat nici macar nu trebuie sa faci sport ca sa slabesti, asa ca mai informeaza te in legatura cu ceea ce inseamna deficit caloric
. Intri pe https://www.calculator.net/calorie-calculator.html si vezi un numar aproximativ de calorii pe care ar trebui sa le consumi zilnic pe baza informatiilor tale ( se poate calcula si altfel dar nu are rost sa intram in detalii de genul ala ).
Corect spus, aportul caloric e cheia, orice dieta, miscare se reduce la deficit caloric, altfel NU slabesti, chiar te poti ingrasa.
Eu sunt un exemplu care a slabit stand in casa 99 % din timp.
Calculatoarele alea-s frectie, eu mi-am calculat arderile practic, ard 2300-2400 stand, si calculatoarele dadeau 1700, deci fals.
Am stiut cum sa calculez ca lumea.
Oricum ce pot spune e ca valorile de pe alimente sunt cat de cat corecte, tot testat de mine practic.
Desi pot avea plus minus 10 % kcalorii.
Ba marine e simpla treaba, intri frumos pe google si cauti calculator calorii.Ideea de baza e simpla calculatorul ala o sa-ti zica luandu-se dupa ce inaltime si greutate ai cate calorii trebuie tu sa mananci, daca vrei sa slabesti scazi 500 din alea, daca vrei sa te ingrasi aduni 500.De exemplu sa zicem ca tu ai 1, 90 si 100 de kg si calculatoru ala o sa-ti zica ca la inaltimea si greutatea ta ca sa te mentii trebuie sa mananci 2200 de calorii, daca tu vrei sa slabesti trebuie sa mananci 1700 de calori.Asta se numeste deficit caloric adica arzi mai mult decat mananci, nici nu trebuie sport..Bine ce zici tu acolo ca faci miscare presupun ca aia inseamna ca iesi pe afara la plimbare .Hai sa-ti zic o chestie poti sa te plimbi tu si 10 ore nu aia e ideea, nu conteaza cat faci miscare ci cum faci miscare.Cauta pe Youtube mountain climber, ala e un exercitiu intens daca faci ala 5 minute fara oprire ai ars mai multe calori decat ai arde in 2 zile de plimbare.Cauta burpess tot asa e ceva care arde multe calori, aici e asa faci o flotare sari in sus cu mainile la tavan, apoi te pui jos faci flotare si tot asa, dar ideea e sa faci repede nu iei nicio pauza timp de 5 minute.