| 9PM a întrebat:

De ce eu daca sunt mulatru sunt roșu în obraji câteodată? In mare parte când sunt fericit,și simt cum îmi arde fata parca când am așa o stare de beatitudine. Eu de obicei sunt trist,dar se vede când sunt bucuros că am roșu în obraji. Sau daca frec ușor cu mana devin roșu! Se mai întâmplă când dau cu bicul,da când sunt fericit se vede concret! Unii colegi se mirau când eram la liceu! Și când eram mai mic eram mai negru,acum parca am albit! Tatăl meu era blond,da eu parca as fi botezat în smoala.
In unele părți ale corpului sunt chiar destul de deschis la culoare. Da la fata sunt cred maroniu așa spre un creol închis! Când sunt rușinat și fericit se vede că încep să înroșesc! Da nu roșu ăla tipic cum se vede la oamenii albi, ci un roșu mai închis așa nu știu cum să explic.

Care este explicația?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ioanaoana5 a răspuns:

E normal: "rosul in obraji" e de la vasodilatatie (se dilata vasele de sange din piele) cand ai emotii puternice, bucurie, rusine, efort, caldura, alcool sau cand freci pielea. La pielea mai inchisa la culoare se vede tot ca o inrosire mai inchisa / maronie-rosiatica, nu rozul tipic.

Faptul ca "ai mai albit" poate fi de la soare mai putin, schimbari hormonale/varsta, ingrijirea pielii sau pur si simplu cum ti se schimba pigmentul in timp.

Daca ai si arsura, mancarime, pete care persista, roseata care tine mult sau se declanseaza foarte des fara motiv, merita un consult la dermatolog (uneori e rosacee/dermatita), dar din ce descrii pare reactie fiziologica normala.

6 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Hallo Rastaman!

| Kiran a răspuns:

Cand esti fericit sau ai o emotie mai puternica, vasele de sange se dilata si creste fluxul de sange, de aici si acea arzatura, iar in cazul tau avand pielea mai inchisa vezi acea culoare.

| 9PM explică (pentru Ioanaoana5):

Magistral răspunsul tău.

| 9PM explică (pentru Kiran):

E ciudat că au observat colegii de la distanță, mi-au și zis, mă simțeam fericit, mândru laughing De atunci de ani de zile doar un tovarăș a mai sesizat! In rest nimeni.

| 9PM explică (pentru Ioanaoana5):

Da,ies rar afara! Da nu am albit așa cum voiam laughing putinel.

| 9PM explică (pentru gabicoo):

Bring me some ganja man