Bună,
Și pe mine mă durea gâtul foarte tare,dar acum nu mă mai doare aproape deloc.
Eu am luat miere de trei ori pe zi(o linguriță),am luat strepsils în fiecare seară și am băut și ceai cu o temperatură potrivită.
Mie mi-a trecut într-o săptămână,dar pe mine mă dureau amândăuă amigdalitele.
Amigdalitele nu dispar din gât,ele când te dor înseamnă că s-au inflamat.
Trebuie să iei ceva cât mai natural, încearcă și un sirop de la plafar cu brad și pin de la hipocrate, este foarte bun. Și eu am folosit.
Numai bine!
Succes!
Trebuie să mergi la medic.
Pentru a grabi vindecarea, alaturi de tratamentul recomandat de medic mai pot fi urmate si alte recomandari naturiste. Regimul alimentar trebuie sa fie lejer cu multe legume bogate in vitaminele C si A (morcovi, sfecla rosie, varza, conopida, patrunjel, spanac etc), branza de vaci, iaurt, chefir etc.
Se recomanda supe si creme de zarzavat, pireuri de legume si compoturi de fructe. Dupa cateva zile, cand bolnavul se scoala din pat se poate trece la consumul de alimente crude, la salate si fructe (mere, coacaze negre, portocale, lamai, grape - fruit, kiwi etc).
Se mai recomanda sucul de lamaie, sucul de gutui si smochinele ce pot fi consumate proaspete (avand proprietati emoilente). De asemenea, se consuma zilnic hrean, ceapa sau doi, trei catei de usturoi de doua, trei ori pe zi intre mese. Usturoiul este un antibiotic natural.
Se evita afumaturi, conserve, mezeluri, condimente iuti, fasole si mazare uscata, cafea. Se beau ceaiuri calde din plante medicinale: Flori de Soc, Flori de Tei, Flori de Musetel, Frunze de Urzica, Coaje de Salcie etc.
O planta care creste rezistenta organismului si intareste sistemul imunitar este Echinaceea, in farmacii o găsești sub forma Echina-C (antigripal naturat cu echinaceea, maceșe, zinc și vitamina C)
Poți citi mai multe http://sanatate.ele.ro/Amigdalita_tratamente_naturiste_--a5834.html
Însănătoșire grabnică!
Daca te doare doar o amigdala atunci cel mai probabil e o infectie bacteriana, trebuie sa treci pe antibiotice, n-ai de ales.
Nu mai astepta, infectia se poate extinde!
Astea cu cartofu si cu smochinele is prostii, crede-ma.
Un mod de calmare a durerii ar fi sa speli un cartof s-l dai pe razatoare il stropesti cu otet sau spirt medicinal si il pui acolo unde te doare timp de cateva ore.
Da,dar...cum sa va spun eu,nici nu am pofta de mancare,sunt si slaba,postesc...
Acum mi-a mai trecut,parca as avea spini in gat,altadata nu mai simt nimic,poate o sa treaca
Va multumesc mult pentru sfaturi,am sa mai astept si alte pareri, nu va pup, ca ma doare gatul...
Acuma m-a mai lasat in partea dreapta dar incepe sa ma doara partea stanga
E umflata
Da ar trebui sa mergi la un medic ORL si incearca si hexoral(este un spray il gasesti la orice farmacie)
Daca bei ceai de codite de cirese sau ceva foarte cald(supa de pui sau supa simpla...) iti trece.Sunt sigura. Oricum cel mai bine e s a bei ceai.(si sa iei vitamina c)