anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci...eu acum 2 ani am facut criza de epilepsie in somn am urmat niste tratamente si in primul an au mai urmat cateva crize usoare tot in somn. dupa aceea 1 an nu am mai facut niciuna doar ca azi noapte am facut 1. intrebarea mea este daca pot sa dau de carnet sau mai trebuie sa mai astept inca un an fara crize? abia astept sa dau si chiar nu se poate face ca odata ce fac doar in somn si nu ma afecteaza cu nimic eu nu inteleg de ce nu pot sa dau

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Epilepsia este o boala a creierului, un fel de "scurtcircuit" de moment, timp in care individul isi pierde auto-controlul.
Crizele pot surveni la orice moment, nu numai in somn. Din acest motiv, este foarte periculos sa conduci in trafic.
Fiind inca tanar, ai sanse sa se amelioreze sau chiar sa se vindece complet boala daca este tratata. Periodic insa trebuie facute controale, deoarece crizele pot reveni si mai tarziu, chiar si dupa decenii.
Nu-ti recomand sa te hazardezi cu condusul masinilor, dar nici cu alte activitati unde o criza poate fi fatala!
Gandeste-te, in caz de criza poti face un accident si sa nenorocesti sau chiar sa ucizi pe alti nevinovati!
Tu fiind in cunostinta bolii, vei raspunde pentru orice eveniment de pe urma unei crize!

| GdX a răspuns:

Urmeaza tratamentul timp indelungat ca sa ameliorezi problema. Poti da de permis daca ascunzi boala, dar o criza la volan inseamna mai mult ca sigur ca vei pune viata ta si a altora in pericol. Daca doamne fereste se intampla pe autostrada la 130km/h, iti dai seama ce se poate intampla? Urmeaza tratamentul toata viata si vei putea conduce linistit.

| KodrutZ a răspuns:

Pentru ca daca faci la volan una, s-ar putea sa nu mai apuci sa o faci pe a doua. Si mai rau, sunt mari sanse sa iei si pe altii nevinovati cu tine. Nici macar atit nu te duce capul?

| seth2016 a răspuns:

Exista forme ale epilepsiei care se manifesta doar in somn si poti fi declarat apt pentru a conduce masina.

Perioada la noi cred ca e de cinci ani fara nicio criza, indiferent de forma de epilepsie. Trebuie sa vorbesti cu un neurolog ca sa-ti spuna exact in functie de diagnosticul tau.

Epilepsia se considera in remisie daca timp de 5 ani nu a avut loc nicio criza indiferent daca a fost urmat un tratament sau nu.