| izabelamnr1 a întrebat:

Din aprilie am inceput sa fac niste atacuri de panica de atunci viata mea s-a schimbat total am prins o frica de moarte nu mai pot iesi nicaieri ca ma simt panicata si ma doare in partea stanga ca un discomfort merg chiar si la psihiatru si nu ma ajuta efectiv cu nimic nu stiu ce as mai putea face

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Schimba psihiatrul, in acest caz!

| sierra1 a răspuns:

Aș indrăzni să spun că ai greșit medicul: pentru "ma doare in partea stanga" nu te duci la psihiatru

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e o problema simpla.
In partea stangă e colonul si iti poate da multe probleme.
Bea ceai de sunatoare sau ia pastile pe baza de sunatoare.
Dacă dormi bine si te trezesti odihnita e bine.
Si incearca exercitii de respiratie.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Caută un psiholog care are studii acreditate pentru hipnoză!
Până atunci ia o agendă nedatată și încearcă să faci un jurnal cu evenimentele întâmplate de la 1 ianuarie 2025, până în aprilie! Astfel vei găsi factorul care ți-a declanșat starea de panică.
Sănătate!

| BaleaMAN a răspuns:

Anxietatea afectează splina de aia simți un disconfor, frica mai exact. Pari sa ai anxietate generalizată,și încet încet te îndrepți spre agorafobie ( imposibilitatea de a ieși singura din casa )
Trebuie sa te expui chiar dacă tremuri,transpiri,îți sare inima din piept și alte simptome. Doar așa o poți învinge prin expunere graduală in contexte in care îți provoacă panica. Daca stai in acele contexte o sa vezi că nu ți se întâmplă nimic,și anxietatea scade foarte mult,și cu timpul o poți controla total,chiar și în situații necunoscute.
Azi te expui cativa metri, mâine puțin mai mult și tot așa, parcurgi distante cu timpul tot mai mari de acasă.
Îți spui mereu: că sunt în siguranță, Dumnezeu e cu mine, eu controlez totul în acest moment, dețin controlul absolut, nu mi se poate întâmpla nimic rău.