| Notme a întrebat:

E adevarat ca nu e bine sa bei apa in timp ce mananci? De ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Fiecare cu obiceiurile sale, important e sa consumi 2 l de apa pe zi. Este recomandat sa consumi un pahar de apa cand te trezesti, inainte sa mananci.

cami
| cami a răspuns:

Sa nu vorbesti in timp ce vorbesti!

| Leea1234 a răspuns:

Da...in primul rand cu a spus cineva mai sus...iti umpli stomacelul cu apa...si reactia de fierbinte cu rece...are efect daunator asupra dintilor... distruge smaltul...

kratos
| kratos a răspuns:

Apa trebuie bauta dupa ce mananci si daca poti sa o bei putin calduta, daca o bei rece tot ce ai in stomac se transforma intri-un fel de noroi si se depune pe peretii stomacului si ai intestinului gros.

| Gabry a răspuns:

Stiu si eu de asa ceva dar n-am avut curiozitatea sa intreb si nici nu respect...acum ca ai intrebat m-ai facut si pe mine curioasa si voi astepta la fel ca si tine raspunsuri la aceasta intrebare!

P. S am auzit ca e bine sa bei ceai cald in timp ce mananci.

| JoJo a răspuns:

Da, pentru ca iti piere pofta de mancare...umpli stomacelu'cu apatonguehee hee

| Gabystelistu95 a răspuns:

Mai intai termini de mancat, apoi poti sa bei apa cat vrei.

| bunicuta55 a răspuns:

Dilueaza sucurile gastrice, deci digestia va fi mai inceata, si vei manca mai mult nu mai putin.

| Irina a răspuns:

Daca bei apa in timpul mesei sau imediat dupa afectezi digestia prin faptul ca sucurile gastrice se dilueaza, daca pot spune asa. indicat este sa bem dupa jumatate de ora.

| helena09 a răspuns:

Buna, eu incerc sa slabesc si beau o cana de apa sau ceai inainte sa mananc.Folosesc acest truc pentru a manca mai putin.Nu prea e indicat sa bei apa in timpul mesei.

| eeeeeeeeee a răspuns:

Eu am auzit ca de fapt e indicat sa iei cate o inghititura de apa cand mananci. dar ma rog... vorba aia:eu sunt mic si nu stiu nic!

| Smackdown a răspuns:

Pai nu ai minte...cum poti sa mananci pui cu apa in acelasi timp?

| Smackdown a răspuns:

Sau si mai si....paine cu apa?laughinglaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu beau cand mi-e sete.si cand mananc mi-e sete.asa ca beau in timpul mesei.de cand ma stiu.si ma stiu de 43 de ani.ca primii trei nu-i mai tin minte asa bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e bine pentru digestie; in stomac digestia se face cu ajutorul enzimelor iar concentratia acestora scade daca consumam apa (se dilueaza), astfel digestia se face mai greu. Apa se bea cu jumatate de ora inainte de masa sau la doua ore dupa servirea mesei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poi pentru ca iti pierzi pofta de mancare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am intrebat un nutritionist si mi-a spus ca sa nu beau apa cu o jumatate de ora inainte si dupa masa daca se poate.si nici decum in timpul mesei.si sa stii ca mi-a fost si mi-e greu sa ma obisnuiesc dar dupa vreo cateva zile nu a mai fost nici o problema.si lucrul asta te ajuta si sa nu te ingrasi deoarece nu se dizolva sucurile gastrice si digestia are loc corespunzator...