Deci nici un ulei rafinat nu e asa rau? Sau doar unele sunt foarte rele?
Ulei de primă presă nu găsești în magazine - nu te lua după reclamele de la TV cu uleiul unisol. Toate uleiurile vegetale din comerț sunt rafinate. Cele ieftine sunt cele mai rele. Ce ți-am recomandat eu e bun dar un ulei nerafinat poți găsi doar pe la țară la cei care cultivă ei floarea soarelui și se duc personal cu sămânța la presa de ulei.
Nici de pe net nu pot gasi ulei nerafinat?
Găsești dar cine îți garantează că este original, că nu este amestecat cu chimicale? Revin cu recomandarea mea "Undelemn de la Bunica" - asta mi se pare a fi bun. Mie nu-mi face rău și am destule probleme de sănătate.
Unde există asa ceva? Intreb de curiozitate.
"Undelemn de la Bunica" găsești în marile magazine: Kaufland, Carrefour, Lidl - e un ulei obișnuit de fabrică, un pic mai scump decât celelalte, care mie nu-mi face rău - de asta l-am recomandat. Ulei de primă presă nerafinat găsești doar la cei care cultivă floarea soarelui și merg ei personal cu sămânța la presa de ulei. Cunosc persoane la mine în zonă care își fac singuri uleiul dar doar pentru consumul propriu - foarte rar vând și altora. De pe internet nu recomand - am văzut că vindeau unii pe OLX dar nu pot avea încredere.
Ma refeream la cei care isi fac singuri uleiul. Pe la mine prin zona nu stiu sa fie asa ceva.
Dupa 1990 au fost incercari timide de producere a uleiului doar prin stoarcere, fara rafinare. Nu au avut succes. Parte din cauza gustului mai "dur", parte din cauza pretului "piparat". Stiu ca atunci am gustat ulei din miez de nuca.
Am vazut prin zona secuimii ca mai fac ulei nerafinat. Apar pe la targuri. Dar la targuri tot prin zona aia. Nu am luat, dar cineva cumpara si mi-a spus ca e natural, nerafinat.
VulpeaDinUmbra întreabă:
anonim_4396 întreabă:
niculescu16081994 întreabă:
chica întreabă: