| VulpeaDinUmbra a întrebat:

E chiar asa de rau uleiul rafinat sau nu e chiar atat de rau pe cat se spune?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Nu. Îți recomand brandul"Untdelemn de la Bunica". E destul de bun.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru gabicoo):

Deci nici un ulei rafinat nu e asa rau? Sau doar unele sunt foarte rele?

| gabicoo a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Ulei de primă presă nu găsești în magazine - nu te lua după reclamele de la TV cu uleiul unisol. Toate uleiurile vegetale din comerț sunt rafinate. Cele ieftine sunt cele mai rele. Ce ți-am recomandat eu e bun dar un ulei nerafinat poți găsi doar pe la țară la cei care cultivă ei floarea soarelui și se duc personal cu sămânța la presa de ulei.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru gabicoo):

Nici de pe net nu pot gasi ulei nerafinat?

| gabicoo a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Găsești dar cine îți garantează că este original, că nu este amestecat cu chimicale? Revin cu recomandarea mea "Undelemn de la Bunica" - asta mi se pare a fi bun. Mie nu-mi face rău și am destule probleme de sănătate.

| darrio2007 a răspuns (pentru gabicoo):

Unde există asa ceva? Intreb de curiozitate.

| darrio2007 a răspuns:

Nu e rău dacă nu exagerezi cu el.

| gabicoo a răspuns (pentru darrio2007):

"Undelemn de la Bunica" găsești în marile magazine: Kaufland, Carrefour, Lidl - e un ulei obișnuit de fabrică, un pic mai scump decât celelalte, care mie nu-mi face rău - de asta l-am recomandat. Ulei de primă presă nerafinat găsești doar la cei care cultivă floarea soarelui și merg ei personal cu sămânța la presa de ulei. Cunosc persoane la mine în zonă care își fac singuri uleiul dar doar pentru consumul propriu - foarte rar vând și altora. De pe internet nu recomand - am văzut că vindeau unii pe OLX dar nu pot avea încredere.

| darrio2007 a răspuns (pentru gabicoo):

Ma refeream la cei care isi fac singuri uleiul. Pe la mine prin zona nu stiu sa fie asa ceva.

| Whitte a răspuns (pentru darrio2007):

Dupa 1990 au fost incercari timide de producere a uleiului doar prin stoarcere, fara rafinare. Nu au avut succes. Parte din cauza gustului mai "dur", parte din cauza pretului "piparat". Stiu ca atunci am gustat ulei din miez de nuca.
Am vazut prin zona secuimii ca mai fac ulei nerafinat. Apar pe la targuri. Dar la targuri tot prin zona aia. Nu am luat, dar cineva cumpara si mi-a spus ca e natural, nerafinat.