| frafafafaf a întrebat:

Este bine sa iau in fiecare dimineață câte două linguri de otet balsamic de vin și tot două linguri de suc de lămâie pentru a îmi curăța rinichii? Știu ca imi afectează dantura si gatul dar după dau cu apă si apoi ma spăl pe dinți. Dar este ok? Ma refer pentru rinichi pentru a ii curăța.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu! Otetul balsamic nu este sanatos decat in salate.

Otetul de MERE este cel care il poti bea in apa, nu pe stomacul gol ca-ti produce arsuri in gat, pe limba, distruge smaltul dintilor si afecteaza stomacul.

1 lingura de otet de mere la 150-200ml apa, ca altfel iti distrugi stomacul!

| LPCTSTR a răspuns:

Daca indicatiile astea pentru a curata... (ce anume?!) rinichii vin de la un medic, atunci n-ai de ce te indoi, dar mie imi pare mai mult a bascalie trasa de pe naiba stie ce coclauri romanesti si luata de buna de internetul omniprezent.
Nu, nu e ok sa te iei dupa toate abominatiile, ce-ar putea face niste acid acetic si alcool rinichilor? Ce e de curatat la rinichii aia, concret? Vorbim de probleme medicale fondate sau inchipuite?

Porcariile astea mi-aduc aminte de o faza cu mama care voia sa ma oblige sa beau suc de cartof ca sa-mi treaca episoadele de gastrita: mizerii de tratamente babesti pur romanesti.

Numai un medic si un set de analize complete iti pot da certiduini, nu niste grosolanii inventate.

| Brizbriz a răspuns:

Esti DUS dude
1. rinichii se curata cu multe, multe, MULTE lichide, de gen, poti sa mananci in draci pepene rosu

0. ESTI DUS... ce iei tu pe stomacul gol, nu numai ca nu face nimic la rinichi, dar, chiar daca ar face, poti sa le pui binemercic in 2l de apa, ca au acelasi efect si daca sunt diluate, nu trebuie sa iti chinui gura, gatul si stomacul cu "chestii de erou", adica sa le iei asa, direct

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cica ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi si previne formarea lor.
Evitati cat puteti contactul cu dintii deoarece va demineralizeaza smaltul iar daca va spalati imediat pe dinti riscati sa il deteriorati.

| frafafafaf explică (pentru anonim_4396):

Și când este indicat sa ma spal, înainte aau dupa? Desigur si la ce timp după ce il consum. Si da, evit contactul cu dinții.

| Catalin77945 a răspuns:

Sa-ti cureti rinichii de la ce? Ai vreo problema sau ceva la ei? adica daca nu ai nici o conditie nu ai de ce sa ii 'cureti', nu incerca sa 'repari' ceva ce nu e stricat.