Spirtul samitar se foloseste pentru dezinfectare.
Cosurile tale apar din cauza unor schimbari si dezechlibrari hormonale din timpul adolescentei.
Cel mai bun tratament este consumul de drojdie proaspat, timp de cateva saptamani.
La intervale de cca 4 zile mananci drojdie proaspata, fiecare data o bucata cat varful degetului.
Pielea afectata (unde sunt cosurile) o speli zilnic de 2-3 ori cu apa curgatoare si sapun antibacrerian.
Dupa uscarea pielii stergi locul si cu vata inmuiata in spirt sanitar.
Aproape la fiecare tanar apar aceste cosuri la un moment dat, la fel au aparut si la mine. In circa o luna mi-au disparut definitiv cu acest tratament "babesc", cu mult inaintea medicamentelor "minune" scumpe de acum, din 2017 ![]()
Pentru "desteptii" spun doar atat: daca un tratament a functionat cu succes secole sau chiar milenii, asta nu inseamna ca trebuie abandonate fiindca "la moda" sunt alte "medicamente minune", la care se face reclama si la televizor! Poate peste un timp se va face reclama si pentru metode de sinucidere "ieftine" si nu cred ca vreti sa le urmati sau copii vostrii sa le urmeze, fiindca sunt "ieftine" si "la moda"...
Fii sigur ca ti-a afectat pielea chiar daca semnele nu sunt vizibile acum. Alcoolul nu poate sa distruga bacteria P.acnes.
Alcoolul este un iritant major iar pielea va reactiona la el, se va deshidrata si vor aparea zone care se decojesc/descuameaza. Nu-l mai folosi pe corp, doar daca ai nevoie sa dezinfectezi o rana. In cazuri mai putin fericite poti sa te trezesti cu arsuri.
Glandele sebacee ( care produc sebum) inteleg din aceasta uscare excesiva ca este nevoie sa produca mai mult sebum si astfel se creeaza un cerc vicios pentru ca sebumul intretine bacteria P.acnes. ( Sebumul are un pH ridicat iar bacteriile sunt tinute sub control de un pH mai scazut )
Ce folosesti pentru curatarea fetei si a corpului? Pentru tratarea cosurilor poti sa folosesti Bioderma Sebium Global.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10029570
Si pentru ca mi-a afectat pielea se poate intampla sa imi apara mai multe cosuri? ...acum sunt speriat ca m-am dat si inainte nu stiam ca se poate intampla...imi pot aparea?
Este posibil sa-ti apara mai multe cosuri pentru ca distruge celulele pielii si bariera protectoare, permitandu-le astfel bacteriilor sa se inmulteasca. Tine si de pielea ta, cum reactioneaza la ingredientul asta, dar nu te stresa pentru ca stresul favorizeaza aparitia cosurilor. Asta e, faptul e consumat - este important sa nu mai folosesti. Zineryt de exemplu este pe baza de alcool, este o porcarie din punctul meu de vedere. Sapunul nu se utilizeaza pe ten pentru ca are un pH mult prea ridicat si distruge bariera protectoare a pielii, iar ingredientele care il mentin in stare solida au proprietatea de a bloca porii si de a favoriza aparitia cosurilor - din motivul asta te-am intrebat cu ce-ti speli corpul. In cazul tau sapunul trebuie sa fie exclus. Unele geluri de dus pot provoca aparitia cosurilor.
Pentru ten iti recomand sa folosesti Balea med ultra sensitive waschgel, costa 9 lei si il gasesti in magazinele DM. Nu contine iritanti si curata bland si eficient. Un tub te tine cam 6 luni. Il folosesti dimineata si seara.
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html
Pentru corp poti sa folosesti Balea Duschgel Ultra Sensitive, nu contine iritanti. Costa 8-10 lei.
https://www.dm.de/balea-duschgel-ultra-sensitive-p4010355992239.html
Nu se aplica lamaie, alcool, camphor, scortisoara, menthol, pasta de dinti, ulei de arbore de ceai, uleiuri esentiale, rosii, capsuni, kiwi, otet, sucuri de citrice si alte ingredient care te ustura si iti irita tenul. Nu se foloseste apa fierbinte sau rece pe ten, ea trebuie sa fie potrivita. Nu ai voie sa-ti storci cosurile pentru ca doar raspandesti bacteria in exterior ( mai multe cosuri ), dar si in interior ( complicatii ). Nu iti atinge tenul cu mainile murdare si dezinfecteaza zilnic ecranul telefonului si castile. Incearca sa eviti materialele sintetice. Schimba fata de perna cat mai des.
Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia. Fa un test si vezi cum se comporta tenul tau pe parcursul unei luni fara sa mananci aceste alimente, eu n-am mai avut probleme cu acneea de cand am renuntat aproape definitiv la lactate ( mai mananc cascaval, dar lapte sau iaurt nu ).
Sucuri acidulate, prajeli, snacks-uri, alimentele grase si conservele ar trebui sa le elimini din alimentatie din proprie initiativa -nu sunt sanatoase si-ti fac rau. Daca ai pofta de ceva dulce poti sa mananci migdale, nuci, alune, fructe etc.
Offf,Doamne! Ca sa ghicesc si ca parintii tai ti-au zis sa bei gaz ca sa nu faci paraziti? Hello, esti in 2017! Ai auzit de farmacie sau inca locuiesti in pestera?
Pe maini si picioare s-ar putea sa nu patesti nimic. Insa din cate stiu spirtul nu e recomandat pentru ten. La fel cum iti usuca cosurile, spirtul iti poate usca si tenul sau chiar poate imflama cosurile.
Dar nu inteleg de ce ai folosi spirt cand exista atatea solutii mult mai sigure, spre exemplu: crema de galbenele, de curand am auzit ca si Baneocin ar merge, masti, creme, etc.
Sincer. Mi se pare amuzant. Spirtul este tocmai facut pentru asta. Ar trebui sa te dai in fiecare seara timp de o saptamana sau mai mult pana cand vezi ca se micsoreaza. Daca te dai doar o singura data nu o sa ajute.
Și eu am avut coșuri. Mi-am cumpărat o soluție numită Zineryt și în fiecare seară mă spălam pe fata cu ăla și săpun și după mă dădeam cu el. În prezent nu mai am coșuri. Precizez și că fac sală și asta ajuta destul de mult la dispariția coșurilor
Aceiasi problema am facut si eu. la fel am auzit k spirtul usuca cosuri m-am dat cu spirt insa a doua zi m-am speriat cate cosuri mi-au aparut