Cauterizarea sau criogenizarea, ca sa indeparteze definitiv celulele care continua sa se multiplice si sa eviti sa faci cancer de col uterin.
Oricum, in cativa ani tot acolo ajungi, dar luata din timp, problema se rezolva rapid si fara durere, procedura facandu-se in 5-10 minute, sub anestezie, fara pic de durere.
Vezi ca, sexul fara prezervativ duce la infectarea cu virusul HPV, cel care ti-a provocat displazia de col uterin, adica modificarea celulelor colului uterin cu o bacterie care ar putea produce cancerul de col, uterin, daca nu este trata acum.
Multumesc pentru raspuns. Nu am întreținut niciodata relatii sexuale fara prezervativ, am acelasi partener de 7 ani, examenul Babes Papanicolau e foarte bun. din aceste motive nu prea inteleg de ce am rana. Doamna doctor spunea ca ar putea fi chiar din nastere.
Tratamente naturiste nu a incercat nimeni cu succes?
Rana de pe colul uterin nu se face din nastere!
Tratamentele naturiste ajuta pe o perioada scurta de vreme si trebuiesc repetate de f mult ori, iar rana se mareste cu timpul, indiferent de cat tratament naturist faci.
Te sfatuiesc sa nu te chinui, pentru ca, in 10 ani, indiferent de cat tratament naturist faci, tot evolueza rana si se transforma.
Tratamentul naturist ca sa functioneze trebuie facut si intern, pentru ca PH-ul vaginului tau poate fi mai acid si atunci permite acelei rani sa continuie sa se modifice, indiferent de cat tratament faci.
Cea mai buna si mai sigura solutie, e ste sa cauterizezi sau criogenizez rana, in felul asta, se inchide si nu se mai redeschide.
in orice caz, sunt 100% convinsa ca ai infectie cu HPV, care ai luat-o de la partnerul de sex, probabil inainte sa fie cu tine.
La barbat HPV-ul nu se manifesta, el doar il tarnsmite femeilor cu care se culca.
Fiind aprox 200 de tulpini ale virsului HPV, din care doar cateva sunt cancerigene.
La tine deja sunt modificari ale colului uterin, datorate acestui HPV.
Schimba ginecologul, pentru ca asta este unul prost! Nici un medic cu scaun la cap, nu ar spune ca ai rana pe colul uterin din nastere!
Multumesc pentru timpul pe care ti l-ai rapit pentru a-mi raspunde, dar sunt 100% sigura ca nu am nicio infectie, partenerul meu si cu mine eram virgini amandoi cand am inceput relatia, si cel mai probabil rana o am de cand am facut o candidoza in urma unor antibiotice luate fara antimicotic.
Tin sa te contrazic ca in urma cauterizarii "rana se inchide si nu se mai deschide", cunosc foarte multe cazuri cand a recidivat.
Noapte buna!
Cred ca nu ai citit partea cu "nu am avut niciodata relatii sexuale neprotejate" si "testul Papanicolau mi-a iesit intotdeauna foarte bine".
Recidiveaza pentru ca se recontamineaza, avand sex cu acelasi barbat purtator de HPV!
Un test papa nicolau este imposibil sa iasa intotdeauna foarte bine, atata vreme cat ai displazie de col uterin!
Ma rog, nu te mai sacai cu asta, vezi tu ce vei face peste 10 ani...
Iese "inflamatie", atat. ceea ce am inteles de la medici ca poate iesi la orice femeie activă sexual, fara a fi neaparat vorba de vreo BTS.
Eu am pus intrebarea initiala in speranta ca cineva imi va oferi o solutie alternativă la cauterizare, nu ca voi fi diagnosticata cu HPV
Someoneeene întreabă: