| andreeea315 a întrebat:

Care este greutatea ideala unui copil de 13 ani, cu înălțimea de 156 cm? Daca am in jur de 41 de kilograme sunt slaba?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
60 răspunsuri:
| Vassii a răspuns:

Greutatea ideala pentru această înălțime este de 53 de kilograme, iar cea minimă este de 45 de kilograme. Greutatea actuala se încadrează la gradul de sub nutrit, asta e părerea mea. Acest site îți calculează greutatea ideală http://m.csid.ro/calculator-greutate-ideala/

| GeorgeGabriel20001 a răspuns:

Este ok, poate puțin sub greutatea ideala

| Hammurabi a răspuns:

Da, esti slabă. Ar trebui să ai 46 - 50 kg.

| MyCatsName a răspuns:

Dupa mine e perfect! eu am 12 ani si am exact ca tine! Nu esti slaba! Sunt sigura ca arati perfect!

| Simion_Andreea_1997 a răspuns:

Ar fi ideal sa ai 46 de kg la inaltimea ta

| Allen1999 a răspuns:

Pai cand vrei sa afli greutatea ideala scazi din inaltime varsta. adica tu ar trebui sa ai cam 46 de kg.Dar e okk.Eu am 13 ani si am 1 79 si am 65 de kg.

| BubuElly a răspuns:

Ești ok

| Yaro_Kovalchuk_2001 a răspuns:

Eu is baiat am 13 ani 1.60 47 kg si pentru inaltimea ta greutatea asta este perfecta

| rossalita350 a răspuns:

Vazusem un tabel in care scria ca trebuie sa ai intre 47 si 52. Eu am 17 ani si am 47. Depinde si de constructia corpului. Eu asa sunt mai slabuta, nu ma pot ingrasa.

| Georgiana126 a răspuns:

Pai la 156 cm ar trebui sa ai 46 de kg sau 66 kg

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se numește sub ponderal.
Nu ești slabă, ești slăbuță.
Dar fiind în perioada de creștere nu se pune la socoteală, se poate schimba peste noapte.
Dacă te simți bine așa, aceea e ideală pentru tine. nu te lua după tabele.

| relian a răspuns:

Nu greutatea conteaza, ci grasimea, totu e sa nu fii gras, indiferent ce greutate ai. Poti avea si 15 kg si sa fii gras ce zici?laughing multi nu cred, dar asta e adevarul.
Poti avea 41 de kg si sa nai pic de grasime, caz in care arati foarte ok, sau poti avea 35 sau 30 kg si sa fii gras, caz in care arati f naspa laughing
deci greutatea conteaza mai deloc, conteaza sa nu ai grasime pe corp.

| Chermaneanu_Mihai_1996 a răspuns:

Nu esti slaba dar nici grasa xd

| Alex662 a răspuns:

Nu, ești foarte ok. Dacă ai 1m și 56cm ar trebui sa ai maxim 46 de kg și ar fi ideal dar din punctul meu de vedere ești ok.

| Anonimm13 a răspuns:

Nu. Este foarte bine. Ai o greutate normală. Și eu am 13 ani și am 1.55 și am fost la doctor tot cu aceeași întrebare și mi-a spus că este perfect normal nu te teme.

| Pleșa_Roxana_1990 a răspuns:

Deocamdata e ok. Asa am fost si eu, si in liceu am inceput sa prind "contur". Anyway, mai bine slaba decat grasa? Pupici si nu te ingrijora.

| AlicuBordeiAlicu a răspuns:

Cam da, normal trebuie sa ai in jur de 50 de kg asa ca, pune te pe ingrasat?

| Mayaaaaaaa14 a răspuns:

Fiecare e perfect exact așa cum e. Nu te speria de kilogramele in plus sau in minus. La vârsta ta esti foarte ok la 41 kg.

| G7yama a răspuns:

Parerea mea este ca ar trebui sa ai macar 50

| inaaaa a răspuns:

La varsta si inaltimea ta e foarte ok. Daca ai o alimentație echilibrata nu ar trebui sa te ingrijoreze nimic. Sper ca te-am ajutat!☺️

| lulufunny6766 a răspuns:

Esti ok

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ești bine.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ești.

| Eusiatat23 a răspuns:

Buna! Dupa "standarde", da, esti un pic cam slabuta. Insa atat timp cat analizele iti sunt bune, nu te infometezi, ai energie si te simti echilibrata este in regula.

| Imthekingthatknowsall a răspuns:

Da e foarte ok. Normal ar fi cam 45-50 dar tot e bine

| Yaesmin a răspuns:

Da.

| rinagh a răspuns:

Din ce in ce mai multe adolescente sufera de tulburari de alimentatie. Ce poti si ar fi bine sa faci pentru tine la varsta asta ar fi sa mananci echilibrat si sanatos si sa ai grija sa ai o activitate fizica in fiecare zi (sa iesi la plimbare macar 45 de minute pe zi este deja o activitate fizica buna si sanatoasa). Sa stii ca nu exista o greutate ideala si un corp ideal spre care sa tinzi. Cel mai ideal corp si greutate pe care o poti avea este unul sanatos.

| Ionutcercel7 a răspuns:

Nu mai asculta pe toata lumea care nu are treaba cu medicina, cel mai bine e sa vorbesti cu medicul, depinde de constructia ta, daca ai o constructie mai solida, nu e o problema ca ai mai multe kg, cum si daca ai una mai firava, sa ai putine kg de multe ori e in regula.
In cazul tau consider ca nu esti slaba, esti intre.

| lauricaeu a răspuns:

Eu as spune ca 45 de kilograme ar fi perfecte, acum esti cam slăbuță dar trebuie sa te simti tu bine in corpul tau happy

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Cm pe care ii ai peste 1 m - 10.
Asta ar fi formula pentru greutatea ideala pentru fete si femei.
La tine: 56 - 10 = 46 Kg
Esti in crestere deocamdata, nu te alarma. Ai grija sa mananci cel putin 3 mese sanatoase pe zi, asa cum iti da mama ta si cum te-au invatat la scoala.