| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, dacă am o durere groaznică de brațe (ca o durere ce iradiază) și e o durere ce se tot plimbă, când în antebrațe, când dă dureri spre umeri ce poate fi? Uneori (mai rar, dar se mai întâmplă și asta, mi se furnică palmele și la fel simt o durere ce iradiază și în degete) sad
Dar mai important către ce medic să mă îndrept (de oase, de mușchi, generalist, neurolog, e nevoie să fac raze sau CT ceva?) că observ că durerea se accentuează cu trecerea timpului și nu e doar de la o febră musculară sau oboseală (cum credeam eu) e destul de zilnică durerea și obositoare.

Și până ajung la medic, cu ce pot opri durerea asta infernală?! Acum am luat un Ketonal deoarece nu mai pot, sper să calmeze durerea, însă ar fi bun și un antiinflamator, analgezic sau o Aspirină?!

Și încă o întrebare. Oare și frigul să contribuie la dureri de genul?! Deoarece eu stau non-stop cu geamul deschis și îmbrăcată destul de sumar, uneori nu am probleme, nu simt frigul, că de aia și stau cu geamul deschis, că simt în permanență nevoia de aer și de răcoare, deoarece transpir des și mor de cald, însă uneori exagerez și las geamul până în creierii nopții când e încă ger, chiar și acum în aprilie sau alte ori o fac intenționat în speranța că frigul îmi aduce inspirația, îmi gâdilă corpul și mă ajută uneori și cu stările de anxietate și depresie. Dar observ că a început să-mi facă rău la brațe frigul ăsta, deoarece durerile, cam da, apar după ce exagerez cu frigul, însă văd că acum am închis geamul astă seară și durerea totuși nu m-a lăsat, ba chiar s-a amplificat și acum simt ca și când cineva îmi dă cu un ciocan peste brațe, dar non-stop.

Ce poate fi durerea asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

La neurologie trebuie să mergi.

| nukeyly a răspuns:

Statul in frig pe termen lung nu-i bun chiar daca nu-l simiti, incet iti deregleaza organismul si el incepe sa dea semne se mai repara singur dar depinde de multi factori, medicii mai repara si ei ceva da nu tot si nu perfect, de obicei leaga cu sarma si iti dau boabe colorate si toate au efecte secundare, atat putem la ce stim iar daca ai 20 de ani si te crezi invincibil /-A, ca multi de 20 de ani, nu esti!, toti ne scurgem incet pana la final.

| MountainRiver explică (pentru nukeyly):

Păi am 30, dar uite și tu că tot încerc să evadez din lumea asta și tot nu pot. Deci atunci înseamnă că sunt invincibilă, nu? happy

Dar m-ai intrigat la... "de obicei leagă cu sârmă și îți dau boabe colorate" la ce te referi prin asta? happy

| Georgemarian123 a răspuns:

Mai întâi du-te la medicul de familie să îți dea trimitere!