Buna.Tocmai ce mi-am facut la blender un delicios suc de zmeura.Ca sa subtiezi pasta trebuie sa pui putina apa rece.Ca sa verifici cat de subtire e amesteca cu o lingurita si poti sa mai pui apa daca e nevoie.Nu ii schimba gustul. Sper ca te-am ajutat.
Buna!
Pai sucul de fructe natural facut in casa e mult mai dens decat cel natural pe care il gaessti in magazin asa ca nu te astepta sa aiba o densitate prea mica. Insa ca sa mai subtiezi aceea pasta poti adauga niste apa, dar nu foarte multa.
Am uitat sa mentionez. Daca sucul vrei sa il faci spre exemplu din zmeura trebuie sa il strecori prin ceva foarte fin, sa ramana acele seminte pentru ca sucul sa fie mai cremos.
O mare parte din apa, zahar si substante nutritive raman in sucul de fructe. Substantele nutritive trec imediat in sange, fiind imediat asimilate.
Cumparare si preparare
- Nu cumpara decit fructe proaspete pentru suc.
- Spala bine fructele inainte de a le prepara.
- Daca faci sucul cu un aparat special, curata fructele (caise, grapfruit, piersica, portocale, kiwi) de coaja. Poti sa lasi samburii mici (de exemplu la grapfruit sau portocala), dar scoate samburii si casuta marului.
- Daca faci un suc de legume sau zarzavat, de exemplu de spanac sau salata verde, amesteca-l cu un suc mai consistent, cum este cel de morcov.
- Nu prepara decit o cantitate mica de suc, pentru ca sucul de fructe de oxideaza imediat.
- Cand prepari sucul de fructe, fii creativ, apeland la diverse combinatii. Dar nu amesteca legumele si fructele decat cu foarte mare atentie, pentru ca unele combinatii pot fi suparatoare pentru stomac.
Exista mai multe tipuri de sucuri, in functie de care poti face diverse combinatii:
Sucuri din fructe dulci: prune, struguri;
Sucuri din fructe putin acide: mere, piersici, caise, pere, cirese;
Sucuri din fructe acide: portocala, lamiaie, grapfruit, capsuni, ananas;
Sucuri din legume: rosii, castraveti;
Sucuri din zarzavat: varza, telina, spanac, salata, patrunjel;
Sucuri din radacinoase: morcov, ceapa, cartof, ridiche.
Tipuri de bauturi pe care le putem obtine din fructe:
Nectar
Bautura racoritoare cu parfum puternic; se pastreaza doar cateva zile la frigider. Este facuta din amestec de pulpa si suc natural de fructe cu continut mare de fibre.
Suc proaspat stors
Este cea mai buna racoritoare; se pastreaza la frigider cel mult o saptamana si este de fapt suc natural pur, cu acelasi gust cu cel obtinut in casa, contine adesea pulpa de fruct.
Suc de fructe
Suc de fructe pasteurizat, cu valabilitate de cel mult o luna, care este 100% suc de fructe obtinut prin stoarcere/presare si pasteurizat inainte de ambalare.
Suc natural
Suc natural de fructe, care poate fi pastrat la frigider o luna. Este concentrat de fructe si apa, pasteurizat inainte de ambalare.
Bauturi pe baza de suc de fructe
Este varianta cea mai ieftina, disponibila intr-o gama larga de arome, fiind suc concentrat de fructe; unele contin doar aroma de fructe.
Reguli pentru prepararea sucurilor
- Sucurile din fructe dulci se pot combina cu cele putin acide, dar nu cu cele acide sau cu legume.
- Sucurile putin acide se potrivesc cu cele dulci si cu sucurile din fructe acideSucurile din fructe acide cu cele putin acide si cu cele de legume.
- Sucurile din legume se potrivesc cu cele din fructe acide si zarzavat.
- Sucurile din zarzavat pot fi combinate cu cele din legume si radacinoase, dar nu cu celelalte.
- Sucurile din radacinoase se potrivesc bine cu cele de zarzavat. Nu evita sa pui in sucul de legume si sucul unor zarzavaturi, intrucit acestea contin clorofila, o substanta care ajuta organismul sa produca hemoglobina, raspunzatoate pentru transportul oxigenului din sange.
Sfat general Cat mai multe fructe si legume inseamna sanatate!
Din pacate nu poti face suc in acel blender pasta de fructe pe care o obtii, o poti folosi la inghetata, salata de fructe, etc. daca vrei suc iti iei storcator de fructe
. poti subtia adaugand 3-4 cuburi de gheata in timp de storci fructele.
Daca este blender cu "Cupa" poti pune miere de albine (de vara [salcam/poliflora]) si se subtiaza putin. Se si indulceste in acelasi timp.