| Heavynne a întrebat:

Luni am facut un test TBC pentru ca o colega are sau asa am fost anunțați.
Dupa acel test mi-a curs puțin sange ( nu cred ca e normal). Iar a doua zi in zona aceea am o micuța umflatura si rosu in jur.

Si vroiam sa va intreb... ca probabil exista o persoana care a avut sau macar stie cate ceva.

Daca am zona aia rosu si puțin umflata neaparat inseamna ca am TBC?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Ti-a curs sange din nas? posibil sa fie de la stres/agitatie.
Stai linistita, atat timp cat ai facut testare, nu cred ca ai tbc.
Ai mancat dupa acea colega? ai baut apa dupa ea? despre ce zona rosie si umflata este vorba?
Medicul va sti cel mai bine ce anume are fiecare.
O zi buna happy

Răspuns utilizator avertizat
| Heavynne explică:

Caramela. nu din nas, de la mana atunci cand mi-a bagat acel ser sai ce era. Si am inteles ca nu e normal. Si nu am avut tangente cu persoana respectiva.

| caramela a răspuns (pentru Heavynne):

Poate nu ai apasat cum trebuie si de aceea a curs sange.
Asteapta rezultatul analizei de sange.
Cauta sa gandesti pozitiv happy
O seara buna happy

| Heavynne explică:

De jur imprejur este rosu

| Heavynne explică:

Caramela. nu te supara inca o intrebare laughing. Nu am facut analize la sange am facut acel test IDR cred ca e. si voiam sa te intreb cum se citeste? Adica se masoara cat e umflat sau zona rosie. ( cam cat trebuie sa fie ca sa fie pozitiv?)
Oricum maine merg sa il citeasca dat sunt nerabdatoare.

| llg a răspuns (pentru Heavynne):

Buna. Ti am mai raspuns si inainte. TBC-ul se transmite doar aerian. Si foarte greu. Ai risc de infectare cu bacilul Koch in conditiile in care ai stat cu o persoana infectata sub acelasi acoperis minim 2 saptamani. Daca sala de clasa e insorita si aerisita, cu atat mai putin, deoarece bacilul koch este distrus de soare. IN NICIUN caz TBC nu provoaca epistaxis (cand curge sange din nas). Iar testul IDR se interpreteaza masurand zona umflata, tansversal si nu longitudinal, nu cea eritematoasa (inrosita).