Sangele coagulat isi schimba culoare, de aceea apare maro.
Inainte de venirea menstrei si dupa menstra, sunt primele picaturi de sange, care nu ies imediat afara, nefiind flux mare de sange, ca atare, oxideaza si sunt eliminate in cateva ore de musucul cervical.
la fel si dupa terminarea menstrei, ultimile picaturi de sange coagulat, iese maroniu. Nimic nou sau diferit pentru nimeni, se intampla tuturor.
Nu uita sa te speli dimineata si seara, cu apa calda si sapun pentru zona intima.
Spalarea se face la exterior doar, nu in vagin!
Pe mine mucusul ăsta m-a ţinut zile nu ore
Mucusul asta este o scurgere vaginala normala, prezneta la toate fetele si femeile, de la pubertate pana la menopauza.
Depinzand de zilele lunii in care te aflii, este mai abundent sau mai putin abundent.
Cand mucusul este maroniu, am explicat ai sus, ca-i amestecat cu urme fine de sange coagulat, dar daca scuregrea asta cu sange tine mai multe zile, atunci este posibils a fie vorba de o rana deschisa pe colul uterin.
In cazul acesta, te sfatuiesc sa mergi la un medic ginecolog cat de curand posibil, deoarece poate fii rana pe colul uterin, insemnand ca ai o infectie cu HPV care iti erodeaza colul uterin (de aceea sangereaza), iar netratata ( prin cauterizare sau criogenizare ori prin taierea colului uterin, daca deja celulele sunt transformate si este avansata), putand duce la cancerul de col uterin.
Situatia ta este destul de serioasa si nu necesita amanare.
O să-mi fac un control ginecologic şi o ecografie transvaginală, am trecut prin multe episoade nasoale de pe 1 aprilie până acum plus că de vreo 3 zile am dureri mari de cap şi uneori mi-e rău, însarcinată nu sunt, abia ce am terminat ciclul acum 2 zile
Nu ai nevoie de o ecografie transvaginala, ca nu ai modificari ovariene sau uterine. Testele cele mai importante sunt: examenul citologic cervical (examenul Babes-Papanicolau), colposcopia si biopsia cervicala.
Citeste te rog informatie de pe aceste 2 site-uri medicale:
https://www.csid.ro/......t-12814867
http://www.sfatulmedicului.ro/......-infe_8777
Sanatate maxima!
Da. E de la sange. Dispare dupa 1 zi 2 dupa menstruatie mai ales daca te si speli. Cu atat mai repede.
Degeaba, îl am de pe 1 aprilie până în ziua de azi
Aw. Daca esti la inceput asa am avut si eu pana sa mi se regleze. Mie mi-a venit la 13 ani si a durat ceva luni bune pana sa isi intre in normal.
Cati ani ai si cand ti-a venit pentru prima data?
Am 19 ani şi mi-a venit când aveam 13 ani