| anonim_9938 a întrebat:

Hey!
am o intrebare[pentru stiutori]
in legatura cu diabetul. am tot auzit diverse zvonuri ca se poate vindeca prin diferite mijloace. niste pastile care ar ajuta pancreasul[sal puna din nou in functiune]. am auzit ca e nevoie doar de o pastila si aceasta ar costa cateva mii de euro. inca nu stiu nimic sigur si caut surse sa ma informez. nu este pentru mineva multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu cred ca sunt pacaleli, din pacate. La bolnavii cu diabet de tip 1 (diabetul tanarului), pancreasul este modificat si fizic, nu numai ca nu produce insulina. Adica nu e suficient sa fie pus in functiune, ci trebuie regenerat, ceea ce nu se poate, cel putin deocamdata. Pentru bolnavii de diabet tip 2, pancreasul e ok, organismul raspunde prost la insulina (de aceea ei nici nu primesc insulina decat dupa multi ani de evolutie).

| anonim_9938 explică:

Ok dar transplantul are pericolele lui din pacatesad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista asa ceva.
Doar un transplant de pancreas poate rezolva diabetul de tip 1 a. i. sa nu mai fie nevoie de insulina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Pericolul " transplantului e ca nu exista donatori pe toate drumurile.