Miopia nu scade niciodata.Si eu am miopie, si eu imi doresc sa scap de ochelari, si eu imi doresc sa nu am probleme cu ochii...
Morcovii...da, ajuta insa nu sa nu te gandesti ca daca mananci morcovi o sa ramana pe loc.E important sa porti ochelarii mereu, sa mergi la control regulat...
De ce sa fim deprimate? Asta e! Spune mersi ca nu avem alte probleme.La 20 de ani ne operam, sunt sanse sa nu mai purtam ochelari desi cred ca o sa ne fie greu fara ei. Pana atunci poti purta si lentile.
Diferita? Da, sunt fata de ei.Ei nu poarta ochelari. Chioara? Nu sunt! Probabil nu sunt in stare sa faca o comparatie intre "chior" si probleme ale ochilor. Miopia este o problema, nu este orbire. Daca ei nu sunt capabili sa diferentieze lucrurile astea, atunci sa taca din gura.Da-le peste nas cand prind ocazii din astea.
Ce am scris celeilalte fetițe, este valabil și pentru tine, dacă ești mioapă!
Și eu port ochelari de miopie, de la 7 ani și mi-au tot crescut dioptriile.
În jurul vârstei de 30 de ani, m-am dus la un medic oftalmolog.
Era un moș cocoșat, care nu mi-a inspirat nici o încredere!
Când l-am văzut, am vrut să plec, dar o femeie de circa 40 și ceva de ani, mi-a zis că moșul vede foarte multă meserie și că să mă duc să mă consulte el.
Moșul mi-a recomandat să îmi fac 3 perechi de ochelari,
dar eu aveam numai una singură, până atunci.
Unii mai tari pentru distanță mare,
unii mai slabi pentru distanță medie și
unii mult mai slabi pentru scris și citit!
După ce am făcut cum a zis moșul ăla, nu mi-au mai crescut așa tare dioptriile.
Și tu trebuie să ai 3 perechi de ochelari!
Unii mai tari pentru mers pe stradă!
Unii pentru ca să vezi la tablă!
Și unii slabi pentru scris și citit!
Morcovii și alte alimente bogate în vitamina A nu au ce să îți strice, dar să ai o iluminare corectă și mai multe perechi de ochelari cu lentile de plastic ( că ochelarii cu lentile de sticlă se sparg prea repede și sunt și grei ==deci incomozi )
Ce zic copii proști nu are importanta!
Să nu îți treacă prin cap să faci operație la ochi
și nici să nu îți treacă prin minte să îți pui lentile de contact!
Au trecut? Mie, toti mi-au spus ca numai cu operatie scap.
Dupa cat stau eu la PC/teelevizor si cat imi place sa imi bag laserul in ochi si sa ma uit la soare ar trebui sa port ochelari. Dar nu port! De ce? Pentru ca mananc salata din aia de cruditati cu rosii, branza, castraveti, ceapa etc. iar la final ulei cu putin otet si sare
Legumele si fructele ajuta foarte mult!
ViViAnALaNa, facem schimb de ochișori?
Am auzit de tine...
Ca sa scapi de ochelari trebuie sa-ti scada dioptriile si scad doar daca porti ochelarii alfel n-ai cum sa scapi.
Si eu port ochelari din luna noiembrie(2012) si aveam -2, 5 si daca am purtat ochelarii mereu a scazut cu 0, 5, iar in septembrie trebuie sa-mi schimb lentilele.
Deci poarta ochelarii si vei scapa incet incet si ai incredere in tine!
Asta e faza ca ii port incontinu si nu ii dau jos decat cand ma culc si oftamologul mi+a zis sa ii mai dau jos da m+am obisnuit cu ei...
Și eu port ochelari de miopie, de la 7 ani și mi-au tot crescut dioptriile.
În jurul vârstei de 30 de ani, m-am dus la un medic oftalmolog.
Era un moș cocoșat, care nu mi-a inspirat nici o încredere!
Când l-am văzut, am vrut să plec, dar o femeie de circa 40 și ceva de ani, mi-a zis că moșul vede foarte multă meserie și că să mă duc să mă consulte el.
Moșul mi-a recomandat să îmi fac 3 perechi de ochelari,
dar eu aveam numai una singură, până atunci.
Unii mai tari pentru distanță mare,
unii mai slabi pentru distanță medie și
unii mult mai slabi pentru scris și citit!
După ce am făcut cum a zis moșul ăla, nu mi-au mai crescut așa tare dioptriile.
Și tu trebuie să ai 3 perechi de ochelari!
Unii mai tari pentru mers pe stradă!
Unii pentru ca să vezi la tablă!
Și unii slabi pentru scris și citit!
Morcovii și alte alimente bogate în vitamina A nu au ce să îți strice, dar să ai o iluminare corectă și mai multe perechi de ochelari cu lentile de plastic ( că ochelarii cu lentile de sticlă se sparg prea repede și sunt și grei ==deci incomozi )
Ce zic copii proști nu are importanta!
Să nu îți treacă prin cap să faci operație la ochi
și nici să nu îți treacă prin minte să îți pui lentile de contact!
lory14 întreabă: