| Alextrick a întrebat:

s-ar putea sa am apendicita.
Am fost la doctor si mi-a zis ca s-ar putea nu este sigur.
Dar mie imi e frica de operatii.
Rau de tot.
Ce imi recomandati sa nu imi mai fie frica?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| bogdan98tl a răspuns:

Uite eu m-am operat de hernie inghinala. Si mie mi-a fost groaznic de frica, cel putin eu simteam ca innebunesc de frica, tremuram tot. Tu trebuie sa intelegi ca e mai bine pentru tine sa te operezi. Practic acolo este un mat care este nefolositor organismului si acesta se umple cu "mizerie".E bine sa mergi acum la operatie deoarece daca ti se sparge matul acela vei face peritonita adica toata "mizeria" ti se va imprastia in organism, iar atunci chiar va fi foarte grav ( nu cred ca iti doresti sa stai vreo 2 saptamani in spital cu furtune prin - nauntrul tau pentru a-ti scoate mizeria din organism). Asa daca te operezi de acum vei sta 2 maxim 3 zile in spital. Ca sa te simti si mai bine vorbeste cu mama ta si roag-o sa vorbeasca cu doctorul sa iti faca operatia prin branula si nu in coloana ca sa te simti mai ok. Dar daca ti-o face in coloana dupa ce te scoli din operatie 2-3 ore nu ai voie sa misti capul deoarece daca il misti vei ramane cu dureri foarte mari de cap. Practic operatia de apendicita consta in taierea unui mat. Operatia dureaza 10-15 minute. Iar cicatricea de la operatie seamana cu o zgarietura este mica, chiar foarte mica se pun 2-3 ate care dupa ti le vor scoate, la scosul atelor nu trebuie nici atunci sa iti fie frica pentru ca va tine 1-2 minute maxim 3. Si poate iti va pune ate care se topesc si atunci va fi si mai simplu caci nici nu mai e nevoie sa umble la ele, acestea vor disparea singure.
Sper ca ti-am fost de ajutor. Si iti mai spun inca o data ca trebuie sa stai linistit. Totul va fi bine.
SUCCES!

| bogdan98tl a răspuns (pentru bogdan98tl):

Scuze vroiam sa zic anestezia sa ti-o faca prin branula nu operatia.

8 răspunsuri:
| bulin a răspuns:

Pentru operatia de apendicita exista 2 metode chirurgicale si anume laparoscopic si metoda clasica cu bisturiul.Indiferent de metoda operatia este usoara atata timp cat medicul nu iti sparge apendicele cand il scoatehappy. Este normal sa te temi dar trebuie sa alegi viata nu moartea.Cat despre medicul care a spus "nu este sigur", de acel medic trebuie sa te feresti.Mergi la un chirurg, fa-ti ecografie si analize (leucocite). Astea oricum ti le recomanda chirurgul.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Operatia de apendicita este una usoara si, daca e facuta cu laser, neinvaziva si mult mai putin dureroasa.
Pe de alta parte, apendicita neoperata se transforma in peritonita, de care nu prea scapi.
Alege!

evenso
| evenso a răspuns:

Mai consulta si alt chirurg!
(Multe apendici "nevinovate" s-au scos)

| MidnightLady a răspuns:

O frica mai mare. Eu cand m-au operat, desi datorita anesteziei locale nu simteam durere, ma uitam pe tavan si-mi imaginam paianjeni, asa am si uitat de ce-s pe masa de operatie. Bine, sa nu le spui asta medicilor, ca imediat dupa te trimit la psihiatrie.

| AdelinaTimis a răspuns:

Eu am avut apendicita, dar nu a fost rau la operatie. E o operatie normala, deci nici bine nu e, dar nu are de ce sa-ti fie frica. Pentru a stii mai multe despre apendicita, te poti uita aici: http://www.tratament-dureri.ro/boli/boli-digestive/apendicita.php

| CristinaCristinika123 a răspuns:

Uite :X Eu anul trecut, mai exact in vara am aflat ca ma voi opera de apendicita. Gandul acesta m-a infricosa, insa cu ajutorul prietenilor si al parintilor am reusit sa o fac. Si acum sunt sanatoasa. Trebuie doar sa te gandesti ca va trece. Este o nimica tota si o poti face. Mult noroc. kiss pup

| Alextrick explică:

Pai o sa ma duc cred ca duminica sau luni ca sa vad ca acel medic mi-a dat trimitere si trebuie sa vad ce am
Uratimi noroc sa nu am apendicita
Multumesc mult!