Totul tine de voința ta și de obiceiurile alimentare. Dacă ești genul care toată viața a mâncat prostii e greu sa te dezobișnuiești pentru că nu îți vor plăcea la gust noile chestii cu care trebuie sa le înlocuiești. Trenuie sa fii motivat, sa te uiți în oglindă și dacă nu-ți place cum arăți să zici stop și să treci la treabă. Fără prăjeli, fără dulce, iar după ce scazi în greutate o să mănânci din ce în ce mai puțin pentru că corpul nu o sa mai aibă nevoie și logic nu va mai cere hrană ca înainte. Pentru mine e ușor să nu mănânc dulciuri, prăjeli, chipsuri etc pentru că fac atletism de performanță și particip la competiții de maraton. La început nici mie nu mi-a fost ușor să nu mănânc prostii, dar m-am oprit. Chestia e că eu nu am fost niciodată genul gras pentru că am făcut sport de mic copil și am și tipul de corp care îmi permite sa nu fiu niciodată. Înainte beam 1 energizant pe zi la școală, o pungă de lays pe zi, mentos, băgam fast food, iar acum am ajuns la chestia că nu mă mai atrag chestiile astea. Foarte rar mănânc dulce și când o fac mănânc maxim 2 prăjituri sau câteva bomboane mentos sau tic tac, uneori realizez că au trecut fulger 2-3 săptămâni fără să mănânc dulciuri. Trebuie să încerci să renunți pentru că nu e vorba că doar te îngrași, e chestia că poți avea și probleme de sănătate în timp gen colesterol, diabet, probleme cu inima și alte chestii nasoale care se întâmplă prin corp fără știrea ta, iar într-o zi te trezești că ți-ai făcut niște analize și ți-a ieșit aia mare, aia mare și te îndopi și cu medicamente pentru simplul fapt că ai mâncat prostii și nu ai făcut sport.
Moama, ai vreo 10kg de slabit.
Pai mananca sanatos si forteaza-te sa te abtii de la alimente nesanatoase.
Calculeaza-ti numarul de calorii pe care trebuie sa le consumi ca sa slabesti si cauta alimente care sunt intr-o cantitate cat mai mare dar cu valoare calorica cat mai mica, asta ca sa mananci cat mai mult ca sa-ti tina de foame dar sa nu iti fie indeajuns pentru a-ti hrani tot corpul, si astfel vei incepe sa slabesti.
O metoda prin care sa elimin poftele nu stii?
Pai incearca
Manaci cipsuri bei apa multa si manaci cipsuri
Iar asa manaci o saorma bei apa multa
Dupa bei iar apa iar manaci putin bei apa
Dupa incepi cate puti sa manaci bei apa
Cand te foame bei putina apa si iar manaci puti
Ai sa vezi ca vei slabi...
Eu sunt slab ca aschia
Mersi pentru un raspuns inutil...
Pai acum ce te împiedică sa faci mișcare?
)
În curând vine iarna și noul covid care ne mănâncă de la 8 seara
Pai nu prea ai cum sa scapi. Odată învățat cu un anume regim de mâncare...cam greu schimbi totul.
Si chiar și dacă pui o salata în plus pe lângă, fără mișcare n-are efect
Încearcă sa bei apa mai multa
Vremea urâtă din ultimele zile ![]()
Abia de marți se face mai bună așa că încep de atunci
Nu poți scăpa total de poftele nesănătoase pe care le ai, însă ai putea încerca sa înlocuiești de exemplu cipsurile cu o variantă mai sănătoasă(covrigi, sticsuri), dar nici astea in cantitate mare. Iar dulciurile cu niste fructe sau batoane fitness(cred ca sunt mai ok) Cat despre mancare in exces, încearcă pur si simplu sa iti micsorezi portiile. Cauta sa bei cat mai multe lichide, iti vor taia si din pofta și din foame. Sper sa reușești. Succes!