În primul rând,inteleg ca esti major. Nu cred ca se pune problema de handicap de vreme ce ai discernământ,deci poti raspunde pentru tine. Tu te poti înterna la zi sau in urgență,oriunde in spital,la psihiatrie sau la oricare alta specializare. Cata vreme tu consideri ca ai nevoie,acordul pentru internare cat si externare il dau doar medicii autorizați.
Mama ta sa si trateze crizele,tu trebuie sa ti vezi de sănătatea ta,ea de a ei si totul va fi bine. Nu are de ce sa fie nimeni preocupat de starea ta de sănătate cata vreme poti raspunde singur de faptele tale. Mergi si fa ti internarea sau dacă nu,trateaza te in ambulatoriu. Medicatia poate fi urmată si acasa iar diagnosticul poate fi stabilit si in urma mai multor consultari. Internarea este necesară,voluntar,în urgențe,În cazuri critice. Atunci cand se implica poliția pentru periculozitate sau in existenta unui dosar eliberat de instanta,(aici vorbim de cazurile penale, de infractori considerati bolnavi care se interneaza fără voia lor) internarea poate fi si nevoluntara.
Cea mai buna alegere este sa te internezi tu la nevoie cand consideri, sa nu te pui în situația de a fi internat nevoluntar si sa cauti, atât cu medicatia cat si cu psihoterapia, vindecarea respectiv păstrarea discernămîntului(judecata proprie te fereste de situatii dificile). Doar de tine depinde tratamentul si gradul de însănătoșire si doar tu poti sa alegi ce e mai bine pentru tine.
Am certificat grad 2 de handicap și sunt diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, problema cu are că medicul mi-a sugerat internarea din cauza obsesiilor dar am refuzat atunci.
Am avut un episod maniacal când am băut 20 de pastile o data în speranța că voi intra in coma și după ceea mă voi întâlni cu o prietena imaginara.
Atunci mama era să facă o criza!
De ce nu te gandesti intai sa mergi la un psihiatru pentru o consultatie de specialitate?
Eu spun ca asta este procesul normal si corect.
Iar mama ta nu ar avea ce sa mai spuna, daca decizia medicului este data.
Florine, nu ai posibilitatea sa te internezi, nu ai dreptul sa faci internari, si nu poti sa stii ca iti face bine o internare. Mergi la o consultatie, la un medic psihiatru. Mergi intai la medicul de familie, el trebuie sa iti dea trimitere. De ce sa fi internat, vad ca esti un om rezonabil, poti face orice tratament in ambulatoriu.
Eu sunt deja in evidenta psihiatrului!
Psihiatrul nu dau nume mi-a recomandat internarea pentru obsesii depresie dar sunt in evidenta lui cu diagnostic de schizofrenie paranoidă remisă sub tratament, perioade de 2 3 luni cu suspiciuni nefondate, gânduri de suicid automutilare și schimbări extreme de dispoziție.
4 internări de cate 2 3 săptămâni la neuro psihiatrie și una adulți pentru criza extrapiramidală.
Tu urmeaza tratamentul si fa psihoterapia, nu are ce sa iti faca internarea in plus; daca o sa considere medicul, te va interna, dar nu cred ca va mai fi nevoie; doar daca ai o evolutie nefavorabila vei mai fi internat.
Trebuie discutat cam mult cu tine iar psihiatrii nu stau la discuții si aici pe net nu găsești psihoterapeuti.
Parerea este ca daca al tau psihiatru ti a recomandat internarea,tu sa o accepți,caci de aceea esti in evidenta lui,l ai ales cu voia ta sa te trateze. Lasă l sa si faca profesia si ocupa te de sănătatea ta. Mama nu are treaba cu tine. De tine are cine să ti poarte de grija,ai un doctor si ar fi bine sa il informezi tinand legatura cu acesta de tot tine de sanatatea ta,ca doar e medicul tau.
Consideri ca nu esti diagnosticat si tratat corect? Consulta pe altcineva,nu ti mai face rau.
Te poti înterna,acolo ti se va stabili cu mai multa usurinta tratamentul si se va urmări evoluția bolilor tale nervoase.
Ceri trimitere de la medicul de familie,de la psihiatrul care te are in evidenta sau mergi in spital sa te consulte,exista si serviciul de urgență pentru simugicasi si te asigur ca,daca tu cooperezi,iti va fi bine.
Ai handicapat,dar asta nu cred că o face pe mama responsabilă de sănătatea ta de vreme ce esti major și ai discernământ. De ai fi avut reprezentant legal,fără drept de semnătură,atunci depindeai de un tutore,nu acum. Mergi frumos si fa ti internarea,indiferent de starea mamei,sănătatea ta e pe primul loc.
Cat despre faptul că ai handicap,eu nu ti as recomanda sa depinzi de oameni pentru ca ai un certificat. Exista si oameni handicapați ce se pot integra normal in societate,se pot căsători,pot munci etc.
Prietenii sunt doar fizic,nu in imaginația noastra. Din cate vad esti constient,eu nu te as vede bolnav da nu te vad nici bine cu asemenea credințe. Noi nu suntem siguri de moarte si orice ai crede tu, nu ai garanția că te mai întâlnești vreodata cu cineva.
Zic sa nu te consideri mai paranoic decat esti si sa ti vezi in liniste de viata, cu tratament, cu psihoterapie, cu ce vrei tu.