anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Menționați va rog problemele psihice cele mai grave și cele psihiatrice.
Acord funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Ar fi multe de zis.Voi incerca sa nu ma pierd in detalii laughing

"Depresia relationala" este un termen relativ nou si pompos de a descrie conditia persoanei depresive de a avea dificultati in a interactiona social in urma unei pierderi. Poate avea legatura cu psihoza, dar nu este obligatoriu.

Cred ca te referi la psihoza in cadrul depresiei...Pot aparea halucinatii, dar nu este obligatoriu.Sau uneori, persoana cu episoade psihotice, nu constientizeaza ca au fost doar halucinatii si are convingerea ceea ce a vazut sau a auzit face parte din realitate (anosognozie). Alte semne ale psihozei pot fi: temerea pentru propria siguranta sau a celor dragi, obsesia brusca pentru anumite subiecte, confuzia, insomnia, oboseala cronica, comportament iluzoriu, tulburari de gandire.Psihoza apare dupa cateva zile sau chiar cateva saptamani de la un episod traumatic. Episoadele acute de psihoza, pot fi tratate si pot disparea complet.Netratata, psihoza poate avansa in schizofrenie.
Este dificil sa convingi pe cineva care experimenteaza episoade psihotice ca sufera de aceasta tulburare din cauza atitudinii iluzorii pe care o prezinta, de aceea, episoadele acute nu sunt tratate, de cele mai multe ori si evolueaza rapid in schizofrenie paranoida.

34 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Grave comparativ cu ce, sau care ar fi criteriul?
Cele care mi se par mie, personal, grave sunt cele care pun in pericol propria viata si/sau a celorlalti si tulburarile de gen schizoid, cu experiente disociative, confuzie si halucinatii sau tulburarile care nu pot fi tratate si necesita internare, uneori permanenta. Ordinea din lista nu este relevanta si trebuie stiut ca majoritatea problemelor mintale, daca sunt tratate corect, permit o viata normala, deci orice problema de ordin psihic care nu primeste tratament poate deveni grava dintr-un anumit punct de vedere.

-schizofrenia paranoida,
-tulburarea schizoafectiva;
-Borderline;
-tulburarea bipolara;
-psihoza maniaco-depresiva;
-apotemnophilia sau BIIP(body integrity identity disorder);
-sindromul Capgras (ceea ce inrautateste situatia este faptul ca e asociat altor probleme precum schizofrenia sau dementa);
-sindromul Cotard;
-tulburarea disociativa a identitatii (un exemplu de tulburare in care doar aproximativ 2% dintre cei care o sufera pot fi tratati);
-dementa;
-tulburarea factica(catre propria persoana sau catre altcineva).

Ar mai fi, dar nu vreau sa te plictisesc...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Floridori):

Mersi pentru informații. Poți avea psihoza nu cea care ai menționat-o tu fără sa ai halucinații auditive, vizuale, realitatea distorsionata? Psihoza se poate vindeca? Și spune mi te rog ce este depresia relaționala are cumva legătură cu elemente psihotice?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tulburarea disociativă, schizofrenia. Dar devin periculoase și cele "de bază"(din pacate) anxietatea și depresia. Deoarece sunt înțelese greșit și milioane de oameni și le atribuie fara nicio baza. Pentru ei introvertit=anxietate și trist=depresie. Lucru foarte periculos, deoarece este o jignire la adresa persoanelor care chiar au aceste tulburari, iar pe lângă jignire, face mai dificilă tratarea. Nu îți mai vine să mergi la psiholog cand toți prietenii tăi "au aceleași boli ca tine" sau cand nu te regăsești în stereotipul de trist, plângăcios. Am ajuns cu tehnologia asta de la NEINFORMARE la DEZINFORMARE. Înainte eram ignoranți la sănătatea mentală și credeam că depresia e o glumă, iar acum suntem invers, aruncăm denumirile astea ca pe bani la petrecerile țiganilor. Vorbeam cu cineva despre mama și a inceput sa imi zica pai vezi cred ca are tulburarea borderline si sindromul copilului adult si autism. Si in mintea mea, frate daca stai asa sa cauți la bani mărunți toți avem enșpe mii de afecțiuni. Nimeni nu e perfect, și nici nu trebuie. Dupa ceva test stupid de pe internet, si eu am autism.

| mihaela000ela a răspuns:

Citeste Sigmund Freud! APOI POTI SA INTREBI!

Întrebări similare