| mariusyk a întrebat:

Mi se crapa deas pielea la buricul degetelor foarte rau m-am dat cu crema speciala dar nimic cand lucrez cu pronto ejeax si de astea se intampla ce imi recomdandati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anad a răspuns:

Foloseste neaparat manusi de menaj(sunt si marimi mici si se muleaza bine pe degete). Pentru tratament sunt bune cremele cu argila sau cu ulei de masline. Am citit ca poti sa hidratezi si sa catifelezi mainile cu un tratament cu ulei de masline.La sfarsit de saptamana sau macar la 2 saptamani inceaca sa-ti incalzesti putin ulei de masline intr-un bol si apoi sa-ti tii mainile in uleiul cadut timp de 5 minute. Nu clatesti mainile ulterior ci lasi uleiul sa intre in piele.

3 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Inmuiati-le o data la una doua zile in otet.

| e m i l y a răspuns:

Foloseste manusi de cauciuc cand lucrezi cu astfel de solutii si ai putea schimba crema. Intreaba la farmacie.

| ser a răspuns:

Manusi de menaj. O reteta :un cartof copt + lapte + unt= un piure ce se intinde pe mana, se lasa pana se usuca. Nu stiu de ce, dar este eficient.