Se reface in timp, si nu chiar asa de usor. Altfel nu ar mai exista osteoporoza si altele de genul, nu crezi? Plus ca daca lipsa de calciu ti-a afectat dantura nasol, cam greu pe partea aia. La modul general, se reface.
Pasta de dinti cu argila de la Gennadent si pot sa dea faliment dintzologii. Plus putin simt de raspundere si grija fata de ce porcarii bagi in tine, desigur.
Bicarbonatul de sodiu + zeama de lamaie + apa oxigenata ajuta la albirea dintilor si sanatatea lor? M-am documentat, dar unii zic ca e bine, altii nu din cauza ca bicarbonatul de sodiu este foarte abraziv.
Pentru sanatatea gingiilor ce trebuie sa fac? Ma ajuta doar pasta de dinti? Eu beau foarte mult Coca-Cola si mi-au ingalbenit putin dintii.In rest de fumat sau de baut nu.Ce sa fac prima data? Sa repar dintii cariati, sa plombez si dupa sa ii spal mai des? Vreau sa ii albesc putin ca am cativa care is galbeni si ma tem ca pe urma sa nu imi cada.
Apa, ceai. Mai merge si o acidulata, insa ocazional. Eu de obicei mai beau mizerii de-astea pe la nunti si imi aduc aminte de ce nu beau in mod normal cu ocaziile alea. Lasa-te de rahatul ala de CC. Ingalbenitul e o problema minora. Ia uite aici - http://www.littlethings.com/coke-experiment/, la pagina a doua ai o treaba foarte interesanta apropos de CC si dinti.
P.S. Ca bautura dulce absolut extraordinara si racoritoare imi fac o limonada ca sa ii zic asa cu apa plata si siropuri de menta si lamiie de la Steaua Divina, ambele naturale si indulcite cu zahar invertit. Bine, posibilitatile sin nelimitate - shake cu banane, etc.
E ca si cum ai zice "in afara ca am cancer, sint sanatos" treaba cu anemia. De la CC si alte bauturi de genul iei calciul din organism si il pisi. Fix cam asta se intimpla, simplificind foarte mult explicatia. Nu e deloc buna treaba. Iti dai seama cit de multi sint in situatia ta, iar cind e nevoie de sange... de unde? Eu sint donator universal, nu fumez, nu beau ca la Vaslui, nu am probleme de sanatate in mod deosebit, m-au sunat astia de la centrul de transfuzii saptamana asta ca sa merg sa donez ca e jale. Lasa-te cit mai repede de rahatul ala de CC, ia eventual ceva suplimente de calciu, maninca sfecla rosie fiarta/coapta si foarte multe verdeturi. Mai ai cam o luna si un pic la dispozitie sa te pui pe picioare pentru toamna.
Problema e ca de mine nu se prinde mancarea. Oricat si orice as manca nu pun kg pe mine.Renunt la CC 2 saptamani, dar dupa ma simt foarte slabit si o iau de la capat.Nu stiu din ce alimente mai pot lua calorii, proteine ca sa ma pun "pe picioare".Am luat tot felul de suplimente, dar is bani aruncati in vant.Am fost de cateva ori cu aceasta problema la doctorul de familie, mi-a dat ceva scump, dar nu ajuta la nimic.Tot slabit ma simt, cel mai probabil de la CC, dar nu stiu ce sa mai fac.Problema e in special la dinti, ca is tanar si vreau sa ii am sanatosi si cat mai albi.Acum imi pare rau ca am baut atata CC, dar ce pot face ca sa imi repar dantura? Dentistii is in concediu, scumpi si lucreaza doar sa ia banii. Unii scot nervii la dinti fara sa se uite, sa trateze...decat sa ia banii pe urma iar sa vii la ei.
Dupa te simti slabit fiindca nu maninci cum trebuie, de aia. Dependenta de zahar e mai a naibii ca cea de tutun sau de droguri. Lasa doctorul de familie si prostiile de suplimente. Ai nevoie de ALIMENTATIE gindita de cineva care chiar stie cu ce se maninca treaba asta. Doctorul de familie efectiv nu are nici o treaba cu asta, oricit de bun ar fi pe felia lui. Ai nevoie de un nutritionist care sa iti faca un meniu fix pentru nevoile tale. La dinti pai rezolva cum poti cariile, daca nu schimba mai intii pe gennadent forte sau argentum si clateste-te cu Hofident Q10. Pentru albit poti incerca sint prafuri pe baza de argila/plante, posibil sa functioneze, nu am incercat asa ceva.
Lasa-l pe ala de familie, du-te la un nutritionist. Medic, nu gigel care a auzit el ceva de nutritie pe net si acuma si-a facut cabinet.http://www.calificative.ro/......ta-adriana
Dar in cazul osteoporozei ce pot sa fac? Ce analize mai amanuntite la abdomen sa fac? Ma simt foarte slabit, muschi, oase, atat fizic cat si psihic. Poate am ceva grav si nu stiu unde sa ma duc (RMN, tomograf, ecografie)...In ultimul timp si respiratia este ingreunata si ma doare plamanul in partea de jos spre inima, iar cateodata si plamanul drept jos. Daca stau asa si merg la nutritionist, poate se ascunde o boala grava care s-ar putea agrava.Eu cum nu sunt asigurat trebuie sa platesc toate consultatiile.Partea nasoala e ca nu stiu unde sa ma duc si sa nu dau prea multi bani la medici ca si eu ii urasc(pe unii) care anuleaza/taie rup numai sa le iasa lor pasenta la bani.
Stai breh calm, rezolva alimentatia mai intii. Asigura-te ca bei macar 2 litri de apa zilnic si nimic altceva, eventual un ceai facut in casa (SUB NICI O FORMA Lipton sau alte porcarii instant/la sticla), ia in fiecare dimineata o lingurita de miere, maninca cit mai "de la tara" cu putinta. Mergi la nutritionist oricum, analizele generale s-ar putea sa arate si ce e nasol in rest, si la doctorul de familie mergi sa iti dea trimitere la internist pentru durerile tale. Nu fumezi, nu?
Nu.Fumatul, bauturile alcoolice is excluse pentru mine.Doar prostia asta de CC, pe care o am si acum langa mine(din pacate) la 2.5l ca sa imi ajunga pe o zi.Am inceput sa consum in cantitati tot mai mici incat sa ma las, dar tot o data la saptamana/doua iau cate o sticla din aia.Sincer acum cu mancarurile astea nu stii ce sa mai mananci.Prajelile nu is bune, zaharul alb nu e bun, faina alba, grasimile, sarea etc.