Raspunsul este nu! Insa ai putea sa porti ochelari mai usori ca urmele sa nu mai fie atat de vizibile. Ai mei de exemplu cantaresc doar 10 gr, au rame din titan, cand ii dau jos, sigur ca am urme dar nu sunt foarte vizibile si dispar in 15-30 min.
Poți diminua inconfortul cu ceea ce ți s-a spus mai sus dar e inevitabil să îți apară și urme.
Există două tipuri de rame. Există ochelari cu acele mici suporturi cu pernuțe pentru nas (dacă ai din acelea, în timp încep să te doară și să-ți lase urme), și mai sunt fără suporturi, la care rama este turnată după forma nasului ( din acestea folosesc și n-am dureri).
Du-te la o optică medicală și spune-i problema. Ar trebui să-ți recomande schimbarea ramelor.
Incearcă să-ți schimbi rama cu una mai ușoară, și asigură-te că lentilele sunt din plastic, nu din sticlă deoarece aceasta este mai grea.
Daca ai un cabinet oftalmologic in zona, singurul si cel mai simplu lucru pe care il poti face, e sa il rogi pe cel ce monteaza lentilele sa iti indrepte putin pernutele nazale. (Stie el cum) Urmele lasate sunt datorate indoirii, fiindca probabil ai adormit cu ei pe nas(Cum fac si eu de fel) Sau ai asezat ceva mai greu pe ei, si poate s-au indoi. Bafta!
Există niște pernițe speciale (le poți spăla de 1, 2 ori pe zi cu puțin spirt medicinal) Recomand lentile de plastic și ochelari cât mai ușori și confortabili, și ai putea să te dai cu cremă când nu mai folosești ochelari, cu timpul te vei obișnui iar acele urme nu vor mai fi
Du-te la un cabinet oftalmologic care detine si laborator si cere sa iti regleze pernitele astfel incat sa-ti stea comod pe nas.
Pai, este acele 'bumburi" de pe puntea nazala, ce sprijina ochelarii pe nas, Exista la magazinele de ochelari un fel de "husa" pentru acele bumburi, si alea nu o sa-ti mai lase urme.
sau ia-ti de guma alea sigur nu mai lasa urme.
Sper ca am fost de ajutor.
Bucur87 întreabă: