anonim_4396
| Anonim întreabă:

Pot trata o infecție urinară cu antibiotic?
Și să nu aud: Mergi la doctor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Laura162 a răspuns:

In general, da... dar nu un antibiotic aleator. Antibioticele au un anumit spectru de activitate, adica omoara sau opresc inmultirea doar anumitor specii de bacterii, nu toate. Daca infectia ta e cauzata de o bacterie care nu se afla in spectrul de activitate al antibioticului pe care il iei sau chiar a devenit rezistenta la el, il iei degeaba. Sa nu mai spun ca multi nu iau antibioticul cum trebuie si risca sa contribuie la rezistenta bacteriana. Unii doctori prescriu empiric, in functie de bacteria cel mai probabil implicata; altii merg pe urocultura si antibiograma (iti arata rezistenta bacteriei in cauza la diferite antibiotice). A doua varianta e cea mai corect, bineinteles.

Acestea fiind spuse, antibioticele nu sunt intotdeauna necesare sau de prima alegere in infectii urinare. Exista dezinfectante urinare - chiar fara reteta - care de obicei rezolva problema. Exista antispastice sau antiinflamatoare pentru durerile din infectii urinare. Daca ai febra, sunt urme de sange in urina/are o culoare rozalie-rosietica, te dor rinichii sau nu se amelioreaza dupa cateva zile de dezinfectant urinar (cu sau fara antispastic/antiinflamator, in functie de simptome), atunci intervine necesitatea antibioticului (ma rog, plus alte cateva situatii individuale). Si necesitatea de a da fuguta la doctor, imediat.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Uite ca auzi. MERGI LA MEDIC. Cand vei avea probleme mai tarziu din cauza tratamentului „dupa ureche", sa nu vii pe aici sa te vaiti.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cu vimovo dar i ti trebuie retetă

| Eireann a răspuns:

Sigur ca da. O sa ajungi la medic mai tarziu cu o bacterie multirezistenta si apoi o sa vedem ce distractiv o sa fie.

| Feri5 a răspuns:

Cu tratamentul FindForADoctor, pe care îl ceri de la doamna farmacistă laughing)

| yooshi a răspuns:

Daca nu vrei sa auzi de doctor atunci stai si sufera.