Cheama salvarea, nu-i da un tratament dupa ureche pentru ca poti sa-i faci mai mult rau decat bine. Multe medicamente au Paracetamol, si prin combinatii poti sa depasesti doza si din cauza asta sa sufere copilul toata viata de insuficienta hepatica.
Amesteci otet cu apa cam 1/5 si pui comprese cu solutia asta pe piept si burtica si sosete ude in picioare, pentru ca sa-i reduca febra, in timp ce astepti ambulanta.
Benessere vorbeste aiurea, copiii mici pot face febra mai mare ca adultii fara sa aiba probleme, dar totusi, problema este serioasa.
Eu cand am temperatura iau ibuprofen, nurofen(pastilutele acelea roz), sunt singurele care imi scad febra.Copilul e foarte mic, cred ca mai bine cere sfat de la un medic sau la farmacie...
Un baiat de 1 an si jumatate e prea mic pentru ibuprofen...(nu-ti sar in cap dar poate nu stiai)
Pana la medic,unde trebuie dus,pune pe un material absorbant mustar, ceva,, tarie,, infasoara-l si apoi pune-l intr-un ceardeaf-sau patura-la caldura, intr-o incapere fara curenti de aer.
Buna!
Temperatura la copil inseamna peste 38.5, se da nurofen sirop, doza recomandata specific varstei, apoi la 4 ore daca febra persista se da panadol, si tot asa. Daca avem febra mare peste 39 atunci daca i-am dat siropelul si am mai putin de 4 ore si nu pot sa-i dau altul atunci punem supozitor si facem impachetari cu fese caldute spre reci si sosetute in apa calduta eventual cu foarte putin otet... daca nu cedeaza nici asa atunci suna la salvare sau du-te la spital la urgente sa nu fie altceva! Daca e rosu in gat tantum verde spray pentru copii de 2-3 ori pe zi si badijonari cu solutie din 100ml apa si o lingurita de bicarbonat solutie in care ii inmoi suzeta daca foloseste, daca nu iti imbraci degetul intr-un pansament si ii speli obrajorii pe interior, pentru a schimba ph din gurita. l-a vazut medicul? poate e nevoie de antibiotic...
Te pup!
Direct la spital nu mai sta ce cauti in farmacie, tratament primeste la spital.
Suna la salvare urgent!
Pana atunci pune comprese reci pe frunte si pe coapse.
Ia un cearceaf si pune-l in apa rece, apoi inveleste copilul.Asta functioneaza si cand ai temperaturi si de 40 grade.
Deci important e sa nu-i dai niciodata antibiotice ca ii fac mai rau Incearca sai dai nurofen daca nu-i trece nici cu asta consulta un medic pentru ca, daca temperatura trece de 40 de grade copilul poate sa se aleaga cu crize de epilepsie
Du-l la doctor... nu se stie ce are si nici nu sti daca e alergic la unele medicamente
Cand eu aveam temperatura, bunica mea imi punea sosete cu otet cald in picioare sau pe piept iar apoi imi facea o baita sau imi punea picioarele in apa cu sare si apoi imi facea un ceai din cojile cele rosii si uscate ale cepei... Mergea tot mereu...Te pup.
La noi a functionat imediat paracetamolul supozitor. pune i si sosete inmuiate in otet, unele care sa i ajunga macar pana la genunchi. noua ne au dat si novocalmin supozitor dar cred ca el e prea micut pentru ele, intreaba medicul de ele
Incearca sa ii pui shosete cu otet in picioare cartofi la tampla si un prosopel tot cu otet pe burtica (Remediu Babesc) daca in 30-60 de minute temperatura nu scade shingura varianta ar fi sa suni la medicul de familie.
anonim_4396 întreabă: