| TronHD a întrebat:

Salut,am 15 ani si 1, 67-1,70 metri in inaltime ( nu m-am mai masurat dar am oricum peste 1, 65) vreau sa va intreb daca stiti ceva pastile de luat ca sa te inalti, am auzit de creatina dar trebuie sa fac sala si am auzit ca devii mic daca faci sala? Ce spuneti pot face sala la inaltimea mea si sa ma inalt? cu tot cu creatina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| KanameKuran a răspuns:

Nu exista pastile minune pentru cresterea in inaltime, la fel cum nu exista pastile minune pentru cosuri sau slabit.

Creatina este un acid organic cu azot, ce ajuta la reciclarea adenozinilor trifosfat (un fel de moneda energetica folosita de celulele corpului) din celulele, in principal din celulele musculare.

Ce inseamna asta?
Inseamna ca: creatina iti ajuta celulele corpului sa foloseasca energia mai eficient, crescand stamina si rezistenta la efort. De aceea este folosita de cei care merg la sala, pentru ca ii ajuta sa manance mai putin si totusi sa aiba forta sa ridice greutati.

Nu, nu e adevarat ca daca mergi la sala, te opresti din crescut. Daca ridici greutati si incerci sa iti cresti masa musculara prin a ridica greutati, atunci vei avea o scadere in ritmul cresterii. (Poti sa mergi la sala sa faci abdomene, sa alergi pe banda sau orice altceva ce nu implica ridicatul greutatilor tongue)

Cum poti creste in inaltime?
Poti incerca sa joci baschet sau sa faci inot. In general orice te provoaca sa te intinzi in mod natural (ex: saritul, cand arunci mingea la cos) te va ajuta sa cresti, desi nu cu foarte mult.

P.S. iti sugerez sa nu iei suplimente alimentare sau orice altceva, fara sa iti intrebi mediul de familie, el iti stie istoricul medical si te poate ajuta cel mai bine indiferent de ceea ce doresti sa faci.

4 răspunsuri:
| pkpdionut a răspuns:

Cand eram ca tine aveam 1.76-1,78. Acum am 20 si am 1.87, deci mai asteapta putin.

| Emperor666 a răspuns:

Salut, creatina nu te inalta si nici nu iti recomand sa iei suplimente pentru inaltare, In primul rand esti destul de inalt la 15 ani plus ca esti inca in crestere, asa ca stai linistit si nu te mai luat dupa gura lumi.

| jhflauhddd a răspuns:

Nu lua nimic!
Inca esti in crestere, te vei mai inalta!
Nu fa nici sala mai ales foarte intensiv pentru ca iti opreste din crestere!
Eu la 15 ani aveam 1.70/71 si doar pe la 16-17 ani m-am apuca calumea de sala cand aveam 1.76.
Acum am 1.87 si nu regret deloc ca nu m-am apucat mai tarziu, din contra.
Daca ai colegi sau prieteni de aceeasi varsta care fac sala sigur au o inaltime ok ca de exemplu 1.71/2 cel putin.
Daca vrei sa iei treburi din asta nu incepe de la varsta asta. Tu oricum esti in crestere acum si te vei inalta, sala nu te face mai mic dar iti opreste cresterea deci vei ramane la inaltimea actuala.
Succes!

| Biancaaa135 a răspuns:

Nu trebuie s ațe înalți, e foarte bine asa