Ce ai tu se cheamă insuficiență valvulară ușoară, probabil și o ușoară regurgitare valvulară. Tradus: o valvă care nu se închide perfect, dar suficient cât să nu-ți dea bătăi de cap. E genul de lucru care sună mai grav decât e, ca atunci când ți se spune că ai „o mică scurgere la robinet" și tu te gândești la inundație, dar de fapt nu curge decât o picătură pe lună.
Dacă la 14 ani ți s-a spus același lucru și acum, 5 ani mai târziu, e tot la fel, fără tratament, fără restricții, fără nimic, asta nu e boală, e structură. Adică așa ești tu construit. Unii au alunițe, alții au suflu sistolic discret. Nu se moare din asta.
În plus, dacă inima ta avea vreo problemă reală, cardiologul nu-ți spunea „nu e nimic grav" și apoi îți ura succes în viață. Te punea pe medicamente, îți recomanda RMN cardiac, îți programa următorul control în două luni, nu în „pa și vezi tu peste câțiva ani".
Nu te mai uita pe internet, că acolo orice zgomot de inimă e preinfarct. Realitatea e că ai o inimă care merge bine, doar că mai face un pic de zgomot, și sincer, mai zgomotoasă e politica românească și tot funcționează, într-un fel.
Ce poți face e să-ți mai faci o ecografie din când în când, așa, de control. Dar nu trăiești cu o bombă în piept. Trăiești cu o inimă care merge. Atât.
Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici
Ce e sigur e că nu e de bine
https://monza-ares.ro/bolile-valvelor-inimii-cauze-simptome-tratament/
Prolaps de valva mitrala, e un defect dar asta este, daca ramane asa si nu mai ai reumatism (caci reumatismul a deformat-o, multiple infectii in copilarie) o sa mergi cu ea asa mult si bine.
Hello, în cazul în care ai vizitat același cardiolog atât la 14 cât și la 19 ani, eu te sfătuiesc să faci o vizită și la un alt cardiolog. Poate trebuie schimbată/operată valva.
Îmi poți spune dacă ai anumite simptome? Durere, oboseală, probleme cu respirația, învinețire a buzelor etc