| Sawarekh a întrebat:

Salut, credeti ca am o boala autoimuna?

Practic in ultimele 2 luni am racit de 3 ori, toate manifestandu-se diferit:
1 - am fost ragusit si o senzatie de iritatie.
2- nas infundat 4 zile ( raceala clasica )
3- de ieri m-a luat o alta racea, a tot asa un pic la gat si si tusesc foarte rar si slab.

Partea buna este ca, am luat niste vitamina c, ceapa, usturoi, si mai mult de 4 zile nu ma tine.

Trebuie sa mentionez ca ieri am iesit din casa un pic ud din cap.dar erau 30 de grade+

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

Se poate intampla sa racesti de 3 ori consecutiv, daca ai fost expus la bacterii sau virusi cu structura genetica diferita. Asta nu inseamna ca ai boli autoimune. O boala autoimuna e atunci cand sistemul tau imunitar nu iti recunoaste niste celule ce fac parte din tine, nu daca racesti de la virusi sau bacterii straine.

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Poate ai alergie.

| Eireann a răspuns:

Sunt peste 90 de boli autoimune. Pe o parte le putem elimina fiindca daca le aveai erai deja mort. Pe restul le putem elimina fiindca nu se manifesta asa cum descrii tu.

| sweetys a răspuns:

De la schimbarile brustede temperatura, plus AC ul din masina, acasa, munca, autobuz etc. Daca stau acasa nu am nimic, cand ajung la munca ma transform si asta doar din cauza ACului care nu e curatat corespunzatr, dar fara el nu putem sa stam.